Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Október a Pitypangban

Gyönyörű színeket hozott nekünk az október, és csodálatos napsütötte őszi napokat. A Maci és a Gomba csoportban megkezdődtek a tevékenységek. Katicáék háza táján pedig tovább zajlott a beszoktatás időszaka. A rengeteg őszi termés kiváló motiváció volt mind a pedagógusok mind pedig a gyerekek számára, gyönyörű alkotások készültek, lehet velük számlálni, válogatni…stb.
A Gomba csoportban elkezdődött a naposi munka. Nagydolog ez mifelénk, hihetetlen büszkeséggel tölti el a gyerekeket.
Gesztenyegyűjtést is rendeztünk az oviban, köszönjük a kedves szülőknek, gyerekeknek, minden szorgos kéznek a munkáját.
Az október várva várt pillanata is elérkezett 14-én, az „Őszi kavalkád” elnevezésű, immár hagyományos program a Pitypangban, mely igazából egy családi „nap”. A közös délelőtt folyamán jól érezte magát gyerek, felnőtt egyaránt. Lehetőség nyílt tököt faragni, kukoricát morzsolni, diót és mogyorót törni, csutkával „etetni” a malackát és a tehénkét, tököt talicskázni, gesztenyét rázni, táncolni. Újra kinyitott a Pitypang büfé. Feltöltődést jelentett minden résztvevő számára ez a jól sikerült rendezvény. Hálásan köszönjük minden kedves szülőnek, nagyszülőnek a segítséget és az aktív részvételt.
A hálaadáshoz kapcsolódva a Gomba és a Maci csoportos gyerekek ellátogattak a Baptista Imaházba egy kellemes őszi séta alkalmával.
A Maci csoportot, nagycsoport lévén, meglátogatta az óvodában az örökbefogadó osztálya, a Kossuth Lajos Baptista Általános Iskola 4. c osztálya, Törőcsikné Finta Mónika tanító néni vezetésével. Az ismerkedés, ajándékozás, mese előadás után egy közös játékkal zárult a tartalmas délelőtt.
Zsoltármondó találkozón két Maci csoportos kispajtás képviselte óvodánkat, nagyon ügyesen. Köszönet a felkészítő pedagógusoknak és az ebben segítségükre levő szülőknek.
Nagy örömünkre megkezdte az intézményünkben munkáját Rázsó Judit logopédus néni. Segítő munkájára igen nagy szükség van!

GALÉRIA