Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Nyári élet a Pitypangban

Az óvodákban nyáron sem szűnt meg az élet, a gyerekzsivaj. Volt egy kis lassítás, de addig is kinyitotta kapuit valamelyik óvoda, fogadni a dolgozó szülők gyermekeit. Így zökkenőmentesen telt a nyár szülőnek, gyermeknek egyaránt.
A nyár igazán kegyes volt hozzánk, volt napsütés bőséggel. Meg tudtuk valósítani a nyárra tervezett udvari szabadidős tevékenységeket. Mindenféle vizes ügyességi játék előkerült, volt vízi pisztolyozás, labdaszedés a vízből, homokvárépítés, várárok-készítés…és sorolhatnánk még a nyári élményeket. Kihasználtuk a párakaput is, mely igen jó szolgálatot tett a nyári melegben. Csodálatos árnyékos udvaron, a lombos fák alatt tölthették a gyerekek az idejüket, az ütéscsillapító gumiburkolat mellett nagyon nagy segítség a négyévszakos udvar, mely műfűvel borított, így nyáron sincs por, sem sár, csak önfeledt játék a szabadban.
A barkácsolás, kézműveskedés, fejlesztő játékok sem maradhattak el, mely folyamatos volt a nyári hónapokban is. A témák kiválasztásánál az óvodapedagógusok figyelembe vették az aktuálisan jelenlévő gyerekek érdeklődését, fejlettségi szintjét, rugalmas átmenetet biztosítva ezzel a szeptemberi óvoda, illetve iskolakezdéshez.
Az elviselhetetlen hőségben pedig klimatizált csoportszobákban játszhattak és pihenhettek a gyerekek.

GALÉRIA