Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

November a Pitypangban

Őszi pihenéssel kezdődött a november, az óvoda kapui azonban nem voltak zárva. Folyamatos ügyeletet biztosítottunk a dolgozó szülők gyermekeinek. A Pitypang ovis gyerekek a Petőfi Óvodában vendégeskedtek ebben a néhány napban. Márton napi kézműveskedéssel indult a november. Készültek a ludak, különböző kivitelben, kisebbek, nagyobbak, pelyhesek, tollasok. Szebbnél- szebbek. Libazsíros kenyér is került az asztalra a zsíroskenyér partykon, és táncmulatságon. Sor került a novemberi fotózásra is mindhárom csoportban. A kis Macik először vettek részt ilyen eseményen, nagyon ügyesen, mosolygósan állták meg helyüket a kamera előtt. Novemberben, a kiscsoportban is elkezdődtek a mozgásos tevékenységek (is), a gyerekek legnagyobb örömére.
Boldogan végzik a „kisbocsok” a játékos feladatokat, utánzó mozgásokat. Novemberben még nagyon sok időt töltöttünk kint az udvaron, az őszi időjárás segített bennünket abban, hogy valóban felfedezzük az ősz kincseit,  varázslatos színvilágát.
A szülők folyamatosan támogatnak bennünket, így történt ez Márton nap tájékán is, és a heti gyümölcsnapokat is nekik köszönhetjük, amiért nagyon hálásak vagyunk. November a Hálaadás hónapja is. A hálaadás fogalmát  életkoruknak megfelelő szinten, a szereteten, a köszöneten keresztül igyekszünk a gyerekek felé érthetővé tenni, sok beszélgetéssel, mesével, történettel, versikével.
A Baptista Művészeti Napokon a Gomba csoportos gyerekek mutathatták meg milyen ügyesek. Felkészítőik: Csikiné Regényi Éva és Kása Henrietta óvó nénik.
A nagycsoportos gyerekek szüleinek megtörtént a tájékoztató szülői értekezlet, melyen a NABOK Kossuth Lajos Általános Iskolából a leendő elsős tanító nénik válaszoltak a szülők kérdéseire.

Mivel is zárhatnánk a novembert, ha nem azzal, hogy mennyire várjuk a jó öreg Mikulást!!

GALÉRIA