Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

November a Pitypangban

Ismét elrepült egy hónap, az utolsó őszi hetek tele történéssel, élménnyel teltek.
A november a Márton nap jegyében indult, készültek a libák különböző technikával, mulathattak a gyerekek „libabálban”, a kiscsoportban libazsíros kenyér volt a lakoma, kezünk ügyébe került a libatoll is, megismerkedtünk a Márton napi népszokásokkal, jóslásokkal, Szent Márton püspök legendájával.
Meglátogatott minket a fogorvos bácsi is, nagyon büszkék vagyunk a gyerekekre, hihetetlenül ügyesek voltak az ismerkedés alkalmával.

A Katica csoportos gyerekek igazán szerencsés helyzetben vannak, hiszen az örökbefogadó osztályuk jóvoltából kétszer is jártak a Vigadóban, két igen színvonalas műsornak lehettek részesei. November 4-én a Kerekerdő c. lemezét mutatta be nekünk Paár Julcsi és bandája, november 9-én pedig a Bohém Banda: ”Magyar népzene a” Balkántól hazánkig” c. interaktív műsorát élvezhették a gyerekek.
Majd a „Hálaadás” hete következett, amikor a nagycsoportos gyerekek ellátogathattak a Kisújszállási Baptista Gyülekezet imaházába, Bögös Jenő lelkipásztor vezetésével, a kisebbek pedig életkoruknak megfelelő tevékenységekkel, szívüket melengető gondolatokkal kapcsolódtak a hálaadás időszakához.(Igazán megható mondatokkal, érzésekkel és megtapasztalással lettünk gazdagabbak a gyerekek által!)
S Így november végén egy igazán felemelő időszak vette kezdetét, hiszen elkezdődött a karácsonyi ünnepkör, az adventi időszak.
Bízunk benne, hogy felhőtlen hangulatban tölthetjük az ünnepeket, az elkövetkező heteket, és szeretetben, szeretteink körében várhatjuk az újévet.
Ezekkel a gondolatokkal kíván a Pitypang Óvoda minden dolgozója áldott ünnepeket mindenkinek.

GALÉRIA