Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Március a Pitypang Óvodában

A március hónap változatos tevékenységekkel, programokkal telt. A kinyíló természet, a tavaszias időjárás egyre jobban hívogatott minket, nemcsak az udvarra, hanem távolabbi felfedező utakra a városban.

Számos program szólt márciusban az óvoda legnagyobbjainak, a Gomba csoportosoknak. Már a hónap első és harmadik hetében nyílt órára hívta a NABOK Kossuth  iskola a szülőket gyermekükkel együtt. Sok szülő élt a lehetőséggel és gyermekével ellátogatott az iskolába, a meghívásban kijelölt órákra.Nagycsoportosaink megilletődve, de izgalommal vettek részt a tanórákon, hiszen pár hónap múlva ők is ott ülnek majd az iskolapadban.Ehhez kapcsolódott március végén, a Gergely-járás hagyományaként, iskolába hívogató kis műsorral látogattak el óvodánkba a Kossuth iskola 2. c osztályos tanulói Győriné Tóth Edina valamint Bögös Hanna pedagógusokkal. A műsor után közös játékra is jutott idő.

Március 13-14.napjain Ovi-nyitogató alkalmakra hívtuk, vártuk leendő óvodásainkat a szüleikkel, hiszen áprilisban lesz az óvodai beíratás és már mi is izgatottan vártuk kik látogatnak el a mi óvodánkba.Örömünkre mindkét napon sok érdeklődő gyermek volt itt a szüleivel, köztük sok ismerős arc, „kistesó” is. Láttuk jól érezték magukat, felfedezték óvodánkat.Szeretettel várjuk majd szeptembertől kiscsoportunkba, a Pitypang Óvodába iratkozó gyerekeket.

Nemzeti ünnepünkhöz közeledve - március 15. - előkerült óvodás szinten a hazafias nevelés, a magyar zászló, valamint olyan fogalmak mint a haza, anyanyelv, szabadság.Változatos tevékenységekkel, életkorukhoz igazodóan emlékeztünk nemzeti ünnepünkre. Csoportjaink együtt elsétáltak az 1848-as emlékműhöz. A kabátokon messziről látszott a legkisebb óvodáson is, a kokárda és kicsik-nagyok főhajtás mellett elhelyeztük az emlékezés csokrát.Egyik kiscsoportos kislány elmondta Petőfi Sándor: Nemzeti dal című versének jól ismert első versszakait, melynek refrénjét együtt mondták ovisaink.

Ebben a hónapban fotózás volt az óvodában, egyéni képek készültek, a szülők igénye szerint.Bízunk abban hamarosan kézbe vehetők a várva várt fényképek.

Minden évben az óvodák nagycsoportosai bemutatkoznak – a városi Vigadóban megrendezésre kerülő -  intézményi szintű rendezvényen, az Ovi-Gálán. Így volt az idén is  melyre most a Gomba csoportosok készültek, bohóc jelmezbe öltözött vidám táncukkal.Jó hangulatú, mosolygós műsorukkal nyitották meg a gálát. A színpadon szereplő sok gyermek öröm és büszkeség volt  számunkra és minden jelenlévő családtag számára.Köszönet a felkészítő pedagógusoknak, munkatársaknak.A főpróbára a kisebbek is elsétáltak és ámulva nézték a nagyokat, lelkesen tapsolva a színpadon szereplő Gomba csoportosoknak.

A víz világnapja hetében a víz témakör többféle megközelítése kapott helyet a mindhárom csoportban, a gyermekek életkori sajátosságaihoz igazodóan.Vizes játékok, vizes tevékenységek, vizes élőhelyek, a víz körforgása, a vízszennyezés...mind, mind előtérbe került. A témahét utolsó napján pedig változatos tevékenységeket kínáltunk a gyerekeknek mindhárom csoportban, és mindenki mindenhol mindent kipróbálhatott.

Az iskolai tavaszi szünet előtt sajnos begyűrűzött a nátha, influenza, légúti megbetegedések hulláma, így a március végére a szülőknek hirdetett Húsvéti készülődésen minden csoportban kevesebben voltunk. Akik ott voltak, jó hangulatban tevékenykedtek együtt gyermekükkel, készültek a különféle húsvéti díszek, dekorációk, vágtunk, ragasztottunk, színeztünk együtt, melyet elmaradhatatlan csemegézés követett. A szünet előtti utolsó napon, a megfogyatkozott  létszámú csoportokban jelenlévő gyerekekkel megtartottuk a Húsvét hagyományát és előkerült a kölni víz és a csokitojás is, örömmel bemutatva, felelevenítve e népszokást.

A kicsiknél újabb szülői tájékoztatásra került sor ebben a hónapban, a nagyoknál folyatódtak a az Iskolanyitogató foglalkozások a NABOK Kossuth tagintézményében.

GALÉRIA