Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Március a Pitypang oviban

Beköszöntött a várva várt tavasz. Felpezsdülve, izgatottan készülődött kis csapatunk (mely a Ficánka nevet kapta) az Ovi olimpiára. A Pitypang Ovi volt a házigazda, így a mi csapatunk nyithatta meg a rendezvényt, néhány perces karikás produkciójával. A bemelegítés után kezdődhetett a verseny. Volt óriás labda gurítás, pókjárás, labda söprés, egyensúlyozás, lovacskázás. Ki egyik, ki másik versenyszámban jeleskedett. Néhány huncut labda önálló életre kelt, de ez nem szegte kedvünket. Sikerült így is történelmet írni, hiszen az Ovi olimpiák során még nem esett meg, hogy két első helyezettel büszkélkedtünk. A Ficánkák a harmadik helyet szerezték meg. Ezúton is köszönjük a Kossuth Lajos Baptista Általános Iskola és Kollégiumnak a helyszín, az eszközök és a hangosítás biztosítását, nyugdíjas kolléganőinknek a zsűrizést, a szurkoló szülőknek pedig a biztatást.

Az olimpia után máris „kitört a forradalom”. Ki zászlót festett, ki kokárdát nyomdázott, csákót hajtogatott. Életre keltek a huszárok a csoport szobákban is. Az ünnepet megelőző napon néhány szál virággal, verssel, dallal róttuk le tiszteletünket az emlékműnél.

Március 18-án Gergely járásra voltunk hivatalosak a „Pitypang téren”, mellyel a Kossuth Lajos Baptista Általános Iskola tanulói örvendeztettek meg minket, Ici néni és Zita néni vezetésével. Ezúton köszönet a tartalmas délelőttért.

21-én a Víz világnapjára készülve egy igazán „vizes” délelőttön, rengeteg információhoz juthattunk az éltető vízről, különböző ügyességi feladatok kapcsán. Megtisztítottuk a mini- Balatont, majd hajóra szállhattunk a Gomba csoportban, pecáztunk, békát mentettünk és vitorlás hajót navigáltunk a Maciknál, majd vizet szállítottunk a hídon át ott ahol a gólyák békára vadásztak, a Katica csoportban.

22-én a Víz világnapján pedig elsétáltunk a Báránykúthoz, megvizsgáltuk a vizet, és körbe kémleltük a tavat a csodálatos napsütésben.

A tavaszi események folytatásaként pedig, szorgosan készülődünk az Ovi-Gálára, mely 2019. április 15-én 16 órakor kerül megrendezésre a Vigadóban.

GALÉRIA