Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Január a Pitypangban

A hosszú téli szünet után, csaknem teljes létszámmal jöttek a gyerekek óvodába a Maci, Katica és a Gomba csoportba is. Nagy örömmel érkeztek, várakozással figyelték a kis barátok, csoporttársak érkezését. Nagyon hiányoztak már egymásnak, tele voltak élménnyel, mondanivalóval. Látszott rajtuk korcsoporttól függetlenül, mennyire összeszokott kis közösségek, mennyire számon tartják egymást, milyen örömmel játszottak újra együtt. Felnőttek, gyerekek együtt örültek a találkozásnak.

Mindhárom csoportban lezajlottak a szülői értekezleteket, melyek összevont részén Dr. Malatinszky András a fogorvosi ellátást igénylők részére nyújtott tájékoztatást. A szülői értekezleten eredményeink és az együtt nevelést segítő téma mellett számba vettük hátralévő programjainkat is. A középső csoportban is sor került a szülők négyszemközti tájékoztatására, ahol az érdeklődők választ kaphattak kérdéseikre, esetleges elakadásokban személyre szabott tanácsokkal láttuk el őket.

A kemény téli időjárás napjai jó lehetőséget nyújtottak arra, hogy kísérletezzünk, felfedezzük a víz halmazállapotait. Hívogatjuk madáretetővel, eleséggel a madarakat, figyeljük életmódjukat.

Rendszeresen tudtunk kint lenni a szabad levegőn, bár ehhez igen sok ruhát kell felvenni. Sokat ügyesedtek a gyerekek az öltözködésben is. A négyévszakos udvar most is segít bennünket, mert többségében sár nélkül levegőzhetünk, mozoghatunk, tevékenykedhetünk a friss levegőn.

A magyar kultúra napjához kapcsolódva a gyerekek bábelőadást nézhettek meg a szülők jóvoltából. A kedves előadást ezúton is köszönjük Kis Ritának és Víg Mónikának.

Január végén kíváncsian vártuk, meglátja e a medve az árnyékát. Izgatottan készülődtünk a farsangi napokra.

GALÉRIA