Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Január a Pitypangban

Véget értek az ünnepek, mindenki újult erővel, tele élményekkel kezdte az újesztendőt. A Gomba csoportos gyerekek még a tűzijátékot is megörökítették. Készültek a szerencsét hozó újévi malackák is.

Szerencsére igazi hóesésben is részünk lett, szánkóztunk, hó csatáztunk, kihasználtuk a hóesés adta lehetőségeket az utolsó percig. A hóesés megihlette az óvó néniket, és a gyerekeket egyaránt. Születtek a szebbnél szebb hóemberek a Katicák keze által, megörökítették a hóesést a Macik, és előkerült a sapka és a kesztyű, csodálatos színekben pompázva a Gomba csoportos kispajtások keze által. És ha már itt az igazi tél, gondoskodni kell a madáretetőkről és kis vendégeikről is. Sorra készültek a madáretetők a gyerekek keze által, és a madáreleség is kikerült az éhes vándorok számára. A legnagyobbak már az időjárás és az öltözködés összefüggéseit is felfedezték az évszakok rejtélyes változásaival karöltve. A kisebbek az éjszaka és a nappal csodáival ismerkedtek. Mozgásos tevékenységeken előkerült a karika, labda, body-roll henger, a gumiszalag, születtek a különböző akadálypályák a gyerekek legnagyobb örömére.
Igazán kellemesen telt a január, legnagyobb örömünkre szép számmal megérkeztek a gyerekek is, egy-egy betegséghullám ellenére. Nagyon várjuk a farsangi időszakot, készül a mulatságra a Pitypang apraja, nagyja!

GALÉRIA