Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Február a Pitypang Óvodában

Január utolsó napjaiban folyamatosan az időjárást figyeltük a gyerekekkel, a csoportokban színes tevékenységekkel tervezett „medve hét” valósult meg. A játszó helyek barlangjaiban sok kis plüssmackó várakozott, hogy kibújjon, vagy ne… A mikro csoportos fejlesztések szintén a medvéhez kapcsolódva jelentek meg. A napsütéses időjárás kicsit meg is zavarta az időjóslásunkat, de tartalmas hetet tudhatunk magunk mögött.

Az idén korábbi időpontra - február 8-9-10 - terveztük a hagyományos farsangi napokat, a télűzést. Első napon az Ákom-Bákom bábcsoport tagjai látogattak ovinkba, a „Világgá ment Csacsi és Bari” címmel láttunk egy minden korosztály számára élvezetes, és tanulságos  bábelőadást. Szerdán jelmezes délelőttöt tartottunk, melyre a szülőket is meghívtuk. Csaknem minden gyermekhez érkezett vendég, anya, apa, vagy nagymama személyében. A program elején csoportos jelmezes felvonuláson minden gyermek bemutathatta varázslatos jelmezét a vendégeknek, majd vidám játékokat szerveztek az óvónénik, melyekben a gyerekek-szülők kötetlenül együtt ügyeskedtek, mókáztak. Nagyon jól érezte magát gyermek, felnőtt egyaránt. Feltöltődés volt a délelőtt mindenki számára. Ehhez hozzájárult az a sok-sok finomság, melyet a szülők hoztak, így a mulatság végén csemegéztek, falatoztak a gyerekek. Ezúton is hálásan köszönjük a farsangi támogatást! Farsangi napjaink zárásaként pizsi-parti volt, ahol gyerekek- felnőttek pizsamában voltak egész délelőtt. A kiscsoportosoknak ez is újdonság volt, és nagyon viccesnek találták ezt a napot is. A nap csúcspontja az elmaradhatatlan párna - csata volt, amikor a csoportok egymással versengtek. Erre természetesen rákészültek a gyerekek, hiszen mindenki hozott kispárnát otthonról. A kiscsoportos Macik is hősiesen helyt álltak, csak mosoly volt az arcokon. A NABOK Kossuth alsós farsangján Mile István nagycsoportos óvodásunk nyerte jelmezével az óvodások külön díját.

Úgy tűnt, farsangi mulatozásunkkal el tudtuk űzni a telet, mert a február csodás napokat kínált. Szinte minden nap az udvaron levegőztünk és már a legkisebbek is több sétán vannak túl, amikor a közlekedéssel ismerkedve gyakorolták a közös séta szabályait, ismerkedve az óvodán kívüli, tágabb környezetünkkel..
A Katicák kirepültek az állomásra, megnézték a vonatokat, markolót, autóbuszt.  A tűzoltóságot sem hagyták ki, hiszen ott is csodás, érdekes dolgokat láthattak. A városgazdálkodás telephelyén pedig egy igen izgalmas tárlatvezetésen vehettek részt, ahol traktor, szippantó, fűnyíró, kukásautó is volt.

Február végétől indultak a NABOK Kossuth Tagintézmény által szervezett iskolanyitogató és játékos sportfoglalkozások, a nagycsoportos óvodásainknak. Közben pedig titkos készülődés folyik a Gomba csoportban, hiszen nemsokára OVI-GÁLA! Izgatottan várjuk.

GALÉRIA