Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

December a Pitypangban

Elérkezett a december, kezdetét vette az adventi készülődés. Minden csoporton, kicsin és nagyon titokzatos nyüzsgés lett úrrá. Készülődtek a gyerekek a Mikulás bácsi fogadására. Izgalmas délelőtt vette kezdetét ezen a napon. Az óvoda dolgozói mesejátékkal készültek a Mikulás fogadására, aki elő is került a mesebeli erdőből a kismanók kíséretében. Szerencsére (kisebb bonyodalmak után) előkerültek az ajándékok is, melyeket a gyerekek segítettek szétosztani. Csodálatos verseket és dalokat hallhatott a Mikulás és kis barátai. Gyönyörű rajzok születtek a látogatás után, szívmelengető élménnyel gazdagodtak a kis Gombák, Macikák és Katicák.

December 9-én Mikulás kupára voltak hivatalosak a Katica csoportos gyerekek a Kossuth iskola tornatermébe. Játékos feladatokkal telt a délután. Minden oviból eljöttek a nagycsoportosok egy kis ügyeskedésre, versengésre. A játék és vendéglátás után minden kispajtás névre szóló oklevelet és színezőt vehetett át, mely igen nagy örömet okozott a gyerekeknek.

13-án videó klip készítésen működhettek közre a Katicák, melyet a Szalay Könyvkiadó szervezett.

15-én érkeztek a nagyokhoz a Kossuth Iskolából a leendő elsős tanító nénik egy kreatív délelőttre, melyen közösen angyalkát és rénszarvast készítettek a gyerekekkel, majd a kis Katicák is megajándékozták kedves vendégeinket.

Közben kezdetét vette a csoportszobák díszbe öltöztetése. Készültek a szorgos kiskezek által az ajándékok, melyek otthon bekerülhettek a fa alá.

Legnagyobb csoda azt gondolom mégis az a meglepetés videó felvétel volt, amelyek felkerültek a zárt FB. csoportokba. A gyerekek versekkel, dalokkal, tánccal köszöntötték a karácsonyt.

Az emlékezetes programsorozat zárásaként, 17-én du. 15 órakor a rendezvénytérre várták a nagycsoportos gyerekeket és szüleiket. A Baptista Szeretetszolgálat által fenntartott intézmények közös karácsonyváró programja a „Menjünk mi is Betlehembe” címmel hívogatott kicsiket, nagyokat egyaránt. A gyerekek saját kezűleg készített díszeket vittek a közösen feldíszített fenyőre.

Láthattak „bölcsőcske járást, betlehemezést” is az érdeklődők, majd a fenntartónk felajánlásával cipős doboz ajándékot kaptak a gyerekek. A kisebbek szintén a Baptista Szeretetszolgálat által felajánlott játékokat kaptak az óvodában!

Azt hiszem, egész évben szívesen emlékezünk ezekre a napokra, töltekezhetünk a meghitt pillanatokból! Köszönet érte MINDENKINEK, aki bármiben segítette ezek megvalósulását!

GALÉRIA