Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Április a Pitypangban

Az április is bővelkedett programokban. Szerencsére az idő is kegyes volt hozzánk, a rendezvények ideje alatt igazi verőfényes tavaszi időjárásban lehetett részünk.

Április elején a Katica csoportos gyerekek ellátogattak a Csiki család gazdaságába, ahol szemügyre vehették a különböző háziállatokat. Láthattak kecskét, bárányt, kacsát, fürjet, tyúkot, csüngő hasú malacot, csibét, pulykát…stb. Igazán tartalmas délelőttöt köszönhetünk a szülőknek.

Az Arany János Városi Könyvtár megrendezésében versmondó óvodások töltötték meg a Galéria Könyvtárat április 7-én délelőtt. Részt vettek a Pitypang Óvoda nagycsoportosai közül is ezen a rendezvényen. A gyerekek nagyon ügyesen helyt álltak, igazán büszkék vagyunk rájuk. A szülők segítségét a felkészülésben ezúton is köszönjük!

Április 11. és 13. között rendeztük meg az ”Egy család, egy virág” elnevezésű, több éve sikeresen zajló megmozdulást, melynek keretében virágba borult a Pitypang Óvoda a kedves szülők jóvoltából. A megmozdulás apropója, hogy a szülők a gyerekekkel együtt ültethetik el a virágaikat! Igazán csodálatos látni a szorgos kezek munkáját! Köszönet érte!

A MÁS NAP c. rendezvény sorozatba is bekukkantottak kis óvodásaink. A Gomba és a Maci csoportos gyerekek látogattak el a Vigadóba ezen a szép napon. Láthattak segítő kutyát, ugráltak légvárban, volt népi játszótér, lufi hajtogatás. Élmény dús délelőttön vehettek részt a gyerekek.

…És már itt is volt a húsvét, tojást kerestek a legkisebbek, volt nyuszi torna, különböző tojásfestés, locsolkodás, felelevenedtek a hagyományok.

A tavaszi szünet után az először megrendezett Baptista Sportnapon vehettek részt a Katica csoportos gyerekek. Az óvodás gyerekek pomponos tánca nyitotta meg a rendezvényt. Ezután Külön váltak a korcsoportok. Az óvodás gyerekek a kisiskolásokkal a Kossuth Iskola tornatermében és az udvarán megrendezett váltóversenyeken vehettek részt. A versengések záró akkordja a Városháza körbefutása volt, végül mindenki egy apró ajándékkal térhetett haza. Hagyományt teremtettek a rendezvénnyel a NABOK dolgozói, izgatottan várjuk a folytatást! Jövőre veletek ugyanitt!

Április végén hulladékgyűjtés zajlott az óvodánkban a Föld Napja alkalmából. Köszönjük a kedves szülők aktív részvételét!

A hónap zárásaként vártuk a szülőket egy közös ajándékkészítős délelőttre, melyen a gyerekek közösen készíthették el anyával vagy apával az anyák napi ajándékukat a nagymamájuknak!

GALÉRIA