Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Szeptemberi élményeink a Petőfi Óvodában

A befogadás ebben a tanévben is nagyon szépen, zökkenőmentesen zajlott. A szülők többsége nem igényelte az anyás beszoktatást, mivel több kisgyermek bölcsödéből érkezett.
A nagyobb óvodások sokat segítettek a kisebbeknek a szokások, szabályok megismerésében és betartásában.

Óvodánk ez évi kiemelt feladatának a magatartásformálást választottuk.

Egész tanév során igyekszünk minden lehetőséget megragadni arra, hogy fejlesszük a gyermekek társas kapcsolatát. Fontos feladatnak tartjuk, hogy javuljon a gyermekek együttműködési képessége.

Zöld óvodaként fontosnak tartjuk a környezet megismerését, védelmét. A Takarítási Világnap alkalmából felelevenítettük a szelektív gyűjtés fontosságát, a gyerekekkel megtekintettük a szelektív hulladékgyűjtő szigetet.

Továbbra is feladatunknak tartjuk, hogy növekedjen a gyermekek erőnléte és kitartása a mozgásos tevékenységek alkalmával. Szeptember végén voltunk kerékpártúrán a nagyokkal, sokat sétáltunk, igyekszünk minden nap lehetőséget teremteni a mozgásos játékra az udvaron is.

Az óvodánkban mindhárom csoport nagyjainak közösen szerveztünk kerékpártúrát a város határában, azoknak a gyerekeknek, akik biztonságosan tudnak biciklizni.

A szabályok megbeszélése után útnak indult a kis csapat. A gyerekek igyekeztek betartani a biciklizés szabályait. Útközben lehetőség volt megfigyelni a Sárgagát szélén lévő nádast, a szép pirosra érett csipkebogyót, a robogó vonatokat.

Ez a biciklitúra nagy élmény volt a gyermekek számára.

GALÉRIA