Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Szeptember a Petőfi Óvodában

A hosszú és pihentető nyár után nagy szeretettel vártuk a gyermekeket augusztus végén óvodánkban. A gyerekek újra birtokba vehették az átrendezett csoportszobákat és az udvari játékokat.

Szeptember első hetétől kezdődött az új gyermekek befogadása. Az első néhány napban a kisebb gyerekek szülővel együtt ismerkedhettek az óvodával, majd a gyerekek egyre ügyesebben és önállóbban szoktak hozzá az óvodai szabályokhoz. A kisebbek mellett a nagyobbaknak is kellett idő, míg visszaszoktak az óvodába. A gyönyörű nyárias idő lehetőséget biztosított, hogy sok időt tudjunk az udvaron tölteni.

Esős időben azonban a csoportszobában játszottunk. Megismerkedtek a gyerekek a szőnyegi, illetve az asztali játékokkal. Felfedezték új helyüket az öltözőben és a nagycsoportosok is egyre ügyesebben helytállnak az új feladataikban, pl. naposi feladatok ellátásában, létszámok összegyűjtésében.

A hirtelen jött őszi időjárást folyamatosan nyomon követtük, megfigyeltük a változásokat, megbeszéltük, hogyan kell öltözködni az esős, hűvös időben, miben más ez, mint nyáron.

Amíg a saras idő miatt nem tudtunk az udvaron játszani, sokat sétáltunk a városban és megismerkedtünk az óvodánk tágabb környezetével.

A jó idő visszatértével a gyerekek nagyon megörültek a lehullott gesztenyéknek és dióknak az óvoda udvarán. Sok-sok vödörnyi termést gyűjtöttek a gyerekek, amellyel szívesen játszottak. Az összegyűjtött gesztenyékkel számoltak, formákat rakosgattak, gurigáztak a gyerekek. A csoportszobában a hónap második felében pedig az őszi gyümölcsökkel és termésekkel ismerkedtünk meg. Ragasztottunk, rajzoltunk, mondókáztunk és meséltünk.  Az Ibolya és a Pitypang csoportosok elsétáltak a piacra, ahol megfigyelték, milyen zöldségeket, gyümölcsöket és termékeket lehet vásárolni ott.

A takarítási világnap alkalmából a gyerekekkel közösen összegyűjtöttük az udvaron a lehullott leveleket, kitakarítottuk a csoportszobákat és lemostuk a játékokat. A Pitypang csoportos gyermekek az összegyűjtött hulladékot elvitték a lakótelepen található szelektív kukákba.

A piacon vásárolt, valamint a szülőktől kapott gyümölcsökből hetente többször csemegézhettek a gyermekek, amelyet ezúton is köszönünk a szülőknek!

Szeptember 26-án került megrendezésre a már hagyományos őszi kerékpártúránk, amelyre a szülők is csatlakozhattak. A túrán résztvevők megcsodálhatták az őszi tájat, gyakorolhatták a közlekedés szabályait és közös élményeket gyűjthettek szülőkkel együtt. 

A hónap végén Dr. Papp László fogorvos látogatott el hozzánk, aki a gyermekek részére általános fogorvosi szűrővizsgálatot tartott.

Az új nevelési év jó hangulatban és nagyon aktívan indult óvodánkban!

GALÉRIA