Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Szeptember a Petőfi Óvodában

A pihentető nyár után augusztus végén jöhettek a gyermekek ismét az óvodánkba.

Ebben a nevelési évben már a régi formájában indulhatott az év. A szülők előtt is nyitott az óvoda ajtaja és néhány év kihagyás után, idén ismét lehetőség volt a családlátogatásokra.

Az új gyermekek befogadása egész szeptember hónapban zajlott. A szép, nyárias idő lehetőséget biztosított, hogy sok időt tudjunk az udvaron tölteni. A kisebbek anyás beszoktatása mellett a nagyobb óvodásoknak is kellett idő, míg visszaszoktak az óvodába.

A kisebbek is egyre ügyesebben alkalmazkodnak az óvodai szokásokhoz, napról-napra szívesebben jönnek óvodába és egyre kevesebb a reggeli sírás.

Nagyon sokat játszottunk az udvaron a kellemes időben, a gyermekek szívesen keresték és gyűjtötték a fáról lehullott gesztenyéket és diókat.

Az őszi időjárást folyamatosan nyomon követtük és megfigyeltük a változásokat, a lehulló faleveleket, a hűvösebb reggeleket. Ebben a hónapban az őszi gyümölcsökkel, zöldségekkel, termésekkel foglalkoztunk intenzíven.

A nagycsoportosokkal elsétáltunk a Morgóba, ahol Csima Anna alkotóművész gyönyörű kiállítását nézhették meg a gyerekek, illetve ellátogattunk a Vigadóba is, ahol az 50 éves Hortobágyi Nemzeti Park kiállításait és rövid rajzfilmét, természetfilmét nézhettük meg.

A takarítási világnap alkalmából a gyerekekkel közösen kitakarítottuk a csoportszobákat és összegyűjtöttük az udvaron a lehullott leveleket. Az összegyűjtött újrahasznosítható hulladékot elvittük a városban kialakított szelektív hulladékgyűjtőhelyre.

A szülőktől kapott gyümölcsökből hetente többször csemegézhettek a gyermekek, amelyet ezúton is köszönünk a szülőknek!

Az óvodánk kiemelt feladata a mozgás, ezért a szép időt kihasználva kerékpártúrát szerveztünk, amelyre a szülők is csatlakozhattak a gyermekek nagy örömére. A jó időt kihasználva sétáltunk,  ellátogattunk a piacra is.

A hónap végén Dr. Papp László fogorvos látogatott el hozzánk, aki a gyermekek részére általános fogorvosi szűrővizsgálatot tartott.

Szeptember 29.-én délelőtt az iskolába készülő nagyokkal mozgalmas programon vehettünk részt, a Baptista Intézmények közös sportrendezvényén.

A nevelési év tevékenyen és nagyon jó hangulatban indult óvodánkban!

GALÉRIA