Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Szeptember a Petőfi Óvodában

A nyári hónapokban megújult óvodánk konyhája, ezért csak augusztus végén vehettük birtokba ismét az ovit.

Az elmúlt két évhez hasonlóan ebben a nevelési évben sem léphetnek be a szülők az óvoda épületébe és a családlátogatások is elmaradtak.

Az új gyermekek befogadása zökkenőmentesen zajlott. Sok időt tudtunk az udvaron tölteni, így biztosítottuk az új gyermekeknek az anyás beszoktatást. Több szülő is élt ezzel a lehetőséggel, ennek köszönhetően mostanra minden kisgyermek szívesen jön óvodába és egyre kevesebb a reggeli sírás.

A hónap során kihasználtuk a jó idő adta lehetőségeket, nagyon sokat játszottunk az udvaron, a gyerekek lelkesen gyűjtögették az udvari fáról lehullott gesztenyét és a diót. Megfigyeltük az őszi időjárás változásait, a lehulló leveleket.

Elsétáltunk a piacra, ahol őszi gyümölcsöket és zöldségeket vásároltunk. A szülőktől kapott gyümölcsökből hetente több alkalommal csemegéznek a gyerekek, köszönjük szépen a felajánlásokat!

A takarítási világnap alkalmából a gyerekekkel közösen kitakarítottuk a csoportszobát, port töröltünk, söprögettünk, rendet raktunk, megbeszéltük a szelektív szemétgyűjtés fontosságát. Verssel, mesével, társasjátékkal bővítettük ismereteiket, illetve séta alkalmával ellátogattunk egy szelektív hulladékgyűjtő szigethez.

Kiemelt feladatunk a mozgás, ennek jegyében kerékpártúrát szerveztünk, azonban az esős idő miatt nem tudtuk megvalósítani, ezt októberre halasztottuk.

Tevékenyen, nagyon jó hangulatban telt óvodánkban a szeptember!

GALÉRIA