Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Szeptember a Petőfi Óvodában

Szeptemberben ismét megkezdődött az ismerkedés, az új gyermekekkel, rácsodálkozás a rég nem látott pajtásokra, ismerkedés az óvoda szokásaival, az új játékokkal.

A befogadás ebben a tanévben is rendhagyó módon történt - a szülők nem léphetnek be az épületbe, elmaradtak a családlátogatások is. Sok időt tudtunk tölteni az udvaron, így néhány Anyuka is be tudott kapcsolódni gyermeke óvodai életének első napjaiba.

Most már elmondhatjuk. hogy a legtöbb gyermek szívesen jár óvodába és egyre könnyebb a reggeli elválás is.

Fontosnak tartjuk, hogy minden gyermek életkorának és fejlettségének megfelelő játékfajtával találkozzon az óvodában töltött idejében, ezért törekszünk minden évben a lehetőségek megújítására, az adott gyermekcsoport igényeinek megfelelően. Sokat beszélgetünk a gyermekekkel. A közös tevékenységek, játékok elősegítik egymás megismerését.

Megfigyeltük az őszi természet változásait, gyűjtöttünk terméseket, kóstoltunk őszi gyümölcsöket és zöldségeket és télire befőttet is készítettünk.

A nagyobb gyermekeknek különleges élményt jelentett a „Nagykunság Kézműves Remekei Kiállítás” megtekintése a Művelődési Házban.

Zöld óvodaként fontosnak tartjuk a környezet megismerését, védelmét. A Takarítási Világnap alkalmából kitakarítottuk a babaszobát, babakonyhát, elmostuk az edényeket. Felelevenítettük a szelektív gyűjtés fontosságát, a gyerekekkel megtekintettük a szelektív hulladékgyűjtő szigetet. Verssel, mesével, dallal, társasjátékokkal tettük számukra még vonzóbbá ezt a témát; megismertetve velük, hogy miként tudják óvni, védeni közvetlen környezetüket.

Az új gyermekekkel ismerkedve, - az iskolába került társakról emlékezve - nyugodtan, sok-sok közös játékkal, tevékenyen és vidáman teltek a napok.

GALÉRIA