Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Petőfi Óvoda áprilisi beszámolója

A legszebb tavaszi időjárás köszöntött ránk, a természet olyan hirtelenséggel újult meg, hogy alig tudtuk követni.

Nagyon sok időt töltöttünk a szabad levegőn, amit a gyerekek nagy örömmel fogadtak, más volt már a szép zöld füvön szaladgálni, a nap jólesően melengetett bennünket.

Sor kerülhetett az élményszerző sétákra, amikor nyugodtan megfigyelhettük a városban is a szépen zöldellő fákat, tavaszi virágokat és az előbújt veteményeket a kiskertekben.

Megfigyeltük, beazonosítottuk a virágokat, fákat, bokrokat.

Örömmel figyeltük az apró élőlények éledését, bogarásztunk, bogármegfigyeléseket végeztünk határozók segítségével. Figyeltük a gólyák, fecskék érkezését, a különböző madarak életét, viselkedését.

Óvodánkban az áprilisi hónap is bővelkedett a programokban.

Elsőként az Ovi-gálára készültek nagycsoportosaink, 19 iskolába menő gyermek közül 16-an vettek részt az intézményi rendezvényen. A kitartó gyakorlás eredményeként nagyon szép előadásban gyönyörködhettek a szülők és a meghívott vendégek, a gyermekek „tudástára” pedig még több új verssel, mondókával, dallal lett gazdagabb.

A Húsvéti ünnepkörről beszélgetések alkalmával szerezhettek ismeretet a gyerekek, a néphagyományról, népszokásokról már több tapasztalattal rendelkeztek. Az óvodában is készültünk az ünnepre, de most egy kicsit másként, mint eddig. A készülődés most szülők nélkül, délelőtt történt a csoportokban. Húsvéti dekorációkat, díszeket készíthettek a gyerekek, amiket hazavihettek. Természetesen nem maradt el a locsolkodás és a versmondásért járó piros tojás sem.

A Föld napja alkalmából - a szülők segítségével- még zöldebbé, virágosabbá varázsoltuk az udvarunkat. Egy látványos madáritató is készül, amit a köré ültetett különféle virágpalánták tesznek még érdekesebbé és szebbé. Az újonnan telepített füves részen sokat kergetőznek, labdáznak a gyerekek, az új cserjék a formájukkal díszítik az udvarokat.

A tavaszi szünet után az Óvoda-nyitogató alkalmából vártuk örömmel az érdeklődő szülőket és a leendő új óvodásokat. A kis vendégek bekapcsolódhattak a játékainkba, mindent megmutattak számukra a nagy óvodások, a szülőkkel közben beszélgettünk az óvodánkban folyó nevelőmunkáról. A látogató gyerekek elégedetten, bár kissé vonakodva tértek haza, mert jól érezték magukat nálunk. Reméljük a kis ajándékainkkal is örömet szereztünk és később is jó élménnyel gondolnak az óvodánkra.

A továbbiakban gyermekeink már az Anyák napi megemlékezésre készülődnek.

GALÉRIA