Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Októberi történések a Petőfi Óvodában

Ebben a hónapban az Állatok világnapja, és az állatok volt a fő témánk. A tevékenységek során a háziállatokkal, az erdő-mező állataival és a távoli tájakon élő állatokkal ismerkedtünk meg, képek, könyvek, természetfilmek nézegetése során. A gyerekek színeztek állatos színezőket, minden csoport barkácsolt különböző állat figurákat. Papírzacskóból, tobozból, só-liszt gyurmából, papírhengerből ragasztással, festéssel, vágással készültek a különböző alkotások. Az állatokkal kapcsolatos verseket, meséket mondogattunk, dalokat énekeltünk, dalos játékot játszottunk.

Az utolsó héten azzal foglalkoztunk, hogyan készülnek az állatok a télre. Ezt a témát is versekkel, dalokkal, mesékkel színesítettük.

Az iskolába készülő gyermekek szüleinek tájékoztatást adtunk a DIFER mérés eredményeiről, valamint az új kiscsoportos gyermekek szüleinek is megtartottuk a fogadóórákat, azoknak a gyerekeknek, akik betegség miatt hiányoznak, az elkövetkező időszakban pótoljuk.

A kenderesi kirándulásunk sajnos ebben az évben is elmaradt, helyette a kerékpározni biztonsággal tudó nagycsoportosoknak, illetve a szülővel érkező kisebbeknek szerveztünk egy kerékpártúrát. Körbe kerekeztük a várost, pihenésképpen a ligetben megálltunk, ahol egy kis csemegézés és bemelegítés után minden kisgyermek kipróbálta a futópályát, a távot mindenki sikeresen teljesítette. A jutalom érem és Dörmi szelet volt. Egy nagyon jó hangulatú délelőttöt töltöttünk együtt, bízunk benne, hogy tavasszal meg tudjuk ismételni a kerékpártúrát. Köszönjük szépen a szülők részvételét és támogatását!

GALÉRIA