Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Október a Petőfi Óvodában

Az idei október gyönyörű idővel ajándékozott meg bennünket és a természet változatos színeivel hívogatta a gyermekeket a szabadba.

Október elején van az Állatok világnapja, ebben a hónapban így kiemelten foglalkoztunk az állatok témakörével az óvodában. A gyermekek megismerkedtek a házi állatokkal, erdő-mező állataival, a vadon élő állatokkal és foglalkoztak az állatok téli készülődésével is.

Megismerkedtünk az állatok élőhelyeivel, életmódjukkal, sokat beszéltünk arról, hogy mi, emberek felelősek vagyunk a körülöttünk élő állatokért. Ezért óvodánk idén is kezdeményezte, az elmúlt évekhez hasonlóan, hogy dolgozói és a szülők gyermekeikkel együtt támogassák a kisújszállási Kutyabarát és Állatvédő Civil Egyesület gondozásában lévő állatokat. A felhívásra nagyon sok kutyakonzerv, kutyatáp, egyéb kutyaeledel érkezett.
A felajánlásokat, támogatásokat ezúton is tisztelettel köszönjük a szülőknek. Az összegyűjtött adományokat a gyerekekkel együtt átadtuk az Egyesület vezetőjének, aki hálásan fogadta a támogatást.

Október 5-én délután rendeztük meg óvodánkban az első Őszi Családi Napunkat, amelyen a gyermekek szüleikkel együtt közös mozgásos, kézműves foglalkozásokon és sorversenyen vehettek részt. Az óvoda udvara igazi őszi kavalkáddá alakult át, ahol kicsik és nagyok is vidáman tölthettek el egy kellemes délutánt. Ezúton köszönjük szépen minden szülőnek, aki csemegével, üdítővel, gyümölccsel, terméssel járult hozzá az együttlét sikeréhez!

Október elején az Országos Könyvtári Napok keretében a nagycsoportosaink Balla Piroska mesés délelőttjén vehettek részt a Vigadóban.

Szintén októberben tekinthették meg az óvoda 5-6 évesei a Magyar Népmese Napja alkalmából megrendezésre kerülő "Aki nem hiszi, járjon utána!" c. kiállítást a Morgóban. A kiállítást követően a gyermekek meghallgathatták a Rókáné mézes-mázas kalácsa c. mesét is.

Ebben a hónapban kerül megrendezésre a Baptista Intézmények Zsoltármondó találkozója. Ezen az alkalmon, október 25-én, óvodánkból 5 kisgyermek vett részt. A szép előadásukért, bátorságukért, szorgalmukért elismerést, emléklapot és kitűzőt kaptak. Nagyon szépen szerepeltek a gyermekek, büszkék vagyunk rájuk!

Október végén – a reformáció emléknapja alkalmából – sétánk során megnéztük a felújított református templomunkat. Elhangzott, hogy az egyházak ünnepi alkalmakkal emlékeznek meg a reformációról.

Igazán mozgalmas és színes hónapot zártunk a Petőfi Óvodában!

GALÉRIA