Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Október a Petőfi Óvodában

Idén októberben nagyon kellemes idő volt és a természet változatos színeivel csalogatta a gyermekeket a szabadba.  Egy szép őszi napon rendeztük meg óvodai kerékpártúránkat, melyre a gyermekeket és szüleiket is szívesen vártuk. A kirándulásra a résztvevők izgatottan és egy kis útravalóval érkeztek. A megtett távolság majdnem nyolc kilométer volt. Az útvonal a határba, majd az Ipartelepet érintve az Erzsébet Ligetbe vezetett. A megfáradt túrások itt megpihentek, majd egy kis frissítő után még egy futóversenyen is részt vettek. Kellemesen elfáradva, de jókedvűen és rengeteg szép élménnyel tértek vissza az óvodába.

Októberben van az Állatok világnapja is, ezért ebben a hónapban kiemelten foglalkoztunk az állatok témakörével. A gyerekek sok érdekességet hallhattak és láthattak a különböző állatokról. Sétáink alkalmával lehetőségünk volt közelebbről is megfigyelni a ház körül élő állatokat. Az erdő, mező és a távoli földrészek állatait képeskönyvek és kisfilmek vetítésével ismerhették meg. Megfigyelhették élőhelyeiket, életmódjukat, sokat hallottak arról, hogy nekünk, embereknek, vigyáznunk kell az állatokra, e mellett megismerkedtek a felelős állattartás fontosságával is. Ezért óvodánk kezdeményezte, hogy dolgozói és a szülők gyermekeikkel együtt támogassák a kisújszállási Kutyabarát és Állatvédő Civil Egyesület gondozásában lévő állatokat. A felhívásra nagyon sok kutyakonzerv, kutyatáp, egyéb kutyaeledel érkezett. A felajánlásokat, támogatásokat ezúton is tisztelettel köszönjük a szülőknek. Az összegyűjtött adományokat a gyerekekkel együtt átadtuk az Egyesület vezetőjének, aki hálásan fogadta a támogatást.

Ebben a hónapban van a Baptista Intézmények Zsoltármondó találkozója is. Ezen az alkalmon óvodánkat három kisgyermek képviselte. A szép előadásukért, bátorságukért, szorgalmukért elismerést és ajándékcsomagot kaptak. Büszkék vagyunk rájuk.

Október végén – a reformáció emléknapja alkalmából – sétánk során megnéztük a felújítás alatt álló református templomunkat. Elhangzott, hogy az egyházak ünnepi alkalmakkal emlékeznek meg a reformációról.

GALÉRIA