Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Október a Petőfi Óvodában

"Szeresd és védd az állatokat!"

Óvodánk nevelési gyakorlatában kiemelt tevékenység a külső világ tevékeny megismerése. Pedagógusaink nagyon fontosnak tartják, hogy a gyermekek élményeiket közvetlen tapasztalatszerzés által szerezzék. Az élményszerzés segítse a gyermekek pozitív viszonyának kialakulását a természethez, a környezethez, a szép épületekhez, az emberi alkotásokhoz. Fontos számunkra, mivel „Zöld Óvoda” vagyunk a „Zöld jeles” napok megünneplése.

A kenderesi kirándulást az Állatok világnapja alkalmából szerveztük és óvodánk nagycsoportos gyermekei vettek részt. Az időjárás kedvezett számunkra és kíváncsisággal telve érkeztünk meg a Kenderesi Szakiskolába. Először meglátogattuk a Horthy Kastélyt, gyönyörködtünk az impozáns berendezésben, a csodálatos stukkó díszítésekben. A Kastély képeinek megtekintésével ismeretet szerezhettünk a régmúlt idők embereinek életéről, eseményeiről, szokásairól.

Ezután sétát tettünk az iskola tangazdaságában. A gyermekek láthattak többféle háziállatot, megismerkedhettek azok tartási szokásaival és körülményeivel. Nagy élményt jelentett számukra az újszülött boci megtekintése. A kirándulást egyéni lovaglás tette még emlékezetessé, aminek megszervezését külön megköszönjünk Barabásné Csongrádi Edinának. A gyermekek a lovaglással megismerkedtek a ló külső tulajdonságaival, a lovagláshoz szükséges eszközökkel. Egy-két gyermek kivételével mindannyian kipróbálhatták a lovaglás élményét. A kirándulást az esztétikus környezetben elfogyasztott csemegézés zárta. Élményekkel gazdagon érkezhettünk vissza az óvodába.

Az óvodai tevékenységek során nemcsak a házi állatokkal, hanem az erdő-mező, és távoli tájakon élő állatokkal is megismerkedtünk képek, könyvek, természet filmek nézegetése során. A gyerekek nagyon sokat színeztek, eközben is lehetőségük nyílt az állatok jellemző jegyeinek felismerésében. A mesék, dalok, játékok erősítették bennük az állatok szeretetét.

Az állatos projekt megvalósítása sikeres volt, a gyerekek szívesen vettek részt a tevékenységeken, sok élmény dús heteken vannak túl, sok új ismeretet szerezhettek.

Az októbert az Intézményi Nyugdíjas Találkozóval zártuk, melynek óvodánk volt az idén a helyszíne.  A vendégeknek az iskolába készülő gyerekekkel izgatottan készültünk egy őszi kis műsorral. Megvendégeléssel egybekötött jó hangulatú beszélgetés, a régi szép élmények felelevenítése követte a műsort.

GALÉRIA