Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Nyári élet a Petőfi Óvodában

Ezen a nyáron június 15-ig járhattak a gyermekeink óvodába, ekkor minden gyermek saját csoportjában tevékenykedhetett.  Június 4-én virágot vittünk az emlékműhöz.
A környezetvédelmi világnapról minden csoportban megemlékeztünk, beszélgettünk a környezetszennyezésről, a környezetvédelméről, megbeszéltük mit tehetnek a kisgyermekek, hogy környezetük szép és tiszta legyen. Játszottunk környezetes társasjátékokat, megtanulták, hogyan szabad viselkedni az erdőben egy kirándulás alkalmából.

Már reggel az udvaron játszottunk, hogy kihasználjuk a levegő, a napfény, a zöld környezet egészséges hatásait. Fontos volt számunkra, hogy fejlesszük, bővítsük az udvari játékokat, ami a gyermekek komplex fejlődését tették lehetővé. Napi programjainkat – az óvintézkedéseket betartva – változatosan valósítottuk meg. Volt lehetőség ismerkedésre is, hiszen júliusban nálunk vendégeskedett néhány óvodás gyermek, és segítségként más óvodában dolgozó óvó nénik is.

Az óvoda 5 hetes zárása után minden gyermeket tiszta, fertőtlenített környezet várta, új ágyakban pihenhették ki a délelőtti fáradalmaikat.

A gyermekek két csoportban voltak elosztva, óvodánk dolgozói örömmel fogadták a vendég óvodásokat is. További nyári életünket is az egészséges életmód szokásainak alakítása határozta meg sok mozgással, szabadban tartózkodással, vizes játékokkal, a higiéniai szokások betartásával.

Az utolsó héten minden dolgozó készült az új tanévre, a régi és az új gyermekek fogadására.

GALÉRIA