Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Nyári élet a Petőfi Óvodában

Május végén indult újra az óvodai élet óvodánkban az ügyeleti működés után. Gyermekek és felnőttek várakozással telve érkeztek újra az ismert környezetbe. A hosszú távollét után újra játszhattak pajtásaikkal. Az iskolába készülők és szüleik nagyon várták, hogy a hagyományainknak megfelelően búcsúzhassanak az óvodától, társaiktól. Rendhagyó módon szerveztük meg a búcsút június közepén csoportonként - gyermekenként 1 szülő részvételével - az időjárás miatt bent a csoportszobában. Úgy éreztük, hogy az új formában megtartott alkalom is emlékezetes, ünnepélyes volt minden jelenlévőnek. Újra találkozhattunk azokkal is, akik már március közepe óta nem jöhettek óvodába és a gyermekeknek is sikerült elbúcsúzni óvodás életük helyszínétől.

Lassan, óvatosan telt meg az óvoda újra a vidám gyermek zsivajjal. Az örömteli megújulás mellet két csoportban vártuk a gyermekeket. Törekedtünk arra, hogy lehetőség szerint saját csoportjukban, ismerős pajtásaikkal együtt fogadjuk őket. Már érkezéskor az udvaron tartózkodtunk, kihasználva az időjárás és óvodánk udvarának előnyeit; zöld környezet, udvari játékok változatossága.

Napi programjainkat – az óvintézkedéseket betartva – változatosan valósítottuk meg. Volt lehetőség ismerkedésre is, hiszen júliusban nálunk vendégeskedett néhány Pitypang óvodás gyermek, és segítségként más óvodában dolgozó óvó nénik is.

Nyári életünket is az egészséges életmód szokásainak alakítása határozta meg sok mozgással, szabadban tartózkodással, vizes játékokkal, a higiéniai szokások betartásával.

Augusztus utolsó hetében már az új gyermekekkel is ismerkedtünk, de erről majd legközelebb írunk.

GALÉRIA