Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Nyári élet a Petőfi óvodában

Beszámoló a Vadvirág tábor megvalósulásáról

Az óvodánk 1996 óta szervez nyári tábort, ami pályázati segítséggel jön létre. A tábort az óvoda az iskolába készülő gyermekeknek szervezi és mivel óvodánkban vegyes életkorú csoportok vannak, ezért a tábor gyermeki létszáma az egész óvodából szerveződik. A 2017-18-as nyári Vadvirágtáborban 4 felnőtt és 18 gyermek vett részt.

 A nyári tábor célja kapcsolódott óvodánk kiemelt feladataihoz, a környezet tevékeny megismeréséhez és a mozgásfejlesztéshez. Célunk sikeresen megvalósult a gyermekek megismerték közvetlen városunk, lakókörnyezetünk és közeli alföldi városok természeti szépségeit, nevezetességeit, néphagyományait, bővültek ismereteik. A túrák alkalmával fejlődött erőnlétük, állóképességük, kitartásuk, mozgáskoordinációjuk. A tábor ideje alatt fejlődött kommunikációs készségük, nagymértékben bővült szókincsük. Nagyon fontos volt számunkra a tábor közösség fejlesztő szerepe, az összetartozás érzésének fejlődése, a kulturált viselkedési formák elsajátítása és gyakorlása, amik szintén pozitív fejlődésen mentek keresztül.  Az egy hetes tábor programja a 2017-2018-es tanévben:

  1. nap: Autóbusszal elutaztunk a Kenderesi Szakiskolába, ahol megtekintettük a Horthy Kastélyt és a gazdasági udvart, a mezőgazdasági gépeket. Majd a gyerekek örömére mindenkinek lehetősége volt lovagolni, ami mindenkinek nagy élményt adott. Elsétáltunk a Horthy parkba, ahol felhőtlenül játszhattak a gyerekek.
  2. nap: Részt vettünk délelőtt az Ovi Olimpián, majd ebéd után a Vigadó kiállítását tekintettük meg. Majd a Városi Könyvtárral ismerkedtünk és a park szépségeit néztük meg.
  3. nap: Vonattal elutaztunk Szolnokra, majd a Bagolyvár Vadasparkba autóbusszal mentünk. Megtekintettük a Vadasparkban lévő állatokat, a gyermekek örömére nagyon sok állatot meg is simogathattak. A délutánt a hatalmas játszótéren töltöttük.
  4. nap: Autóbusszal Karcagra utaztunk a Kunlovardába, majd elsétáltunk a Lombkorona sétányhoz, és megtekintettük tanösvényt. Haza utazás után fagylaltoztunk és játszottunk a Sárkányvárban.
  5. nap: Kerékpártúra alkalmával megismerkedtünk a Horváth tanya állatvilágával, részt vettünk egy városi kocsikázáson. Megtekintettük a kisújszállási Morgó Múzeumot, ahol népi játékok játszására is volt lehetőségünk. Végül a falusi játszótért vettük birtokba, ahol vidám perceket élhettek meg a gyerekek.

Farkas Gyuláné óvoda-vezető

GALÉRIA