Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Márciusi programok a Petőfi Óvodában

Az első nagyszabású programunk az Alapítványi farsangunk volt. A februári betegségek miatt kellett elhalasztanunk. Minden csoport nagy készülődéssel várta a nagy színpadi szereplést. A Búzavirág csoportosok kicsinyei nyusziknak a nagyok Madagaszkár táncosainak öltöztek fel és adtak vidám műsort. Az Ibolya csoportos gyermekek kis katicákká és pingvinekké változtak. A Pitypang csoportos kicsik hóembereknek és a nagyok dzsungeltáncosoknak öltöztek. A műsort a dolgozók műsora zárta.

Köszönetet mondunk mindenkinek, aki valamilyen módon támogatta a rendezvény sikerességét. A bevételből az első udvar gumitéglával való lerakását tervezzük.

Második nagy program az intézményi Olimpia megrendezése volt, ahol óvodánkat 11 gyermek képviselte. A gyermekek nagyon ügyesen szerepeltek a Mocorgó óvodával holtversenyben hozták el a kupát.

A március 15-i forradalmat versekkel, dalokkal, játékokkal ünnepeltük. Mindhárom csoportban készültek zászlók, csákók, kokárdák változatos technikákkal: festéssel, ragasztással, gyűréssel, hajtogatással. Elsétáltunk a gyerekekkel az emlékműhöz és virággal tisztelegtünk a hősök emlékének.

A március következő témája a „Víz az élet forrása” projekt megvalósítása volt.  A gyermekek megismerkedtek a víz tulajdonságaival, a víz körforgásával. Különböző kísérleteket végezhettek, ahol vizsgálták a víz halmazállapotát, összehasonlíthattak többfajta vízmintát, megfigyelhették a tárgyak viselkedését a vízben, megláthatták mi az, ami úszik, lebeg, elsüllyed. Megbeszéltük mire használjuk a vizet, felhívtuk a gyermekek figyelmét a takarékosságra, a vízpartok védelmére.

Ismeretet szerezhettek a vízinövényekről, a vízi állatokról. Sokféle technika alkalmazásával készítettek halakat, hajtogattunk békát. Készítettünk társasjátékot.

Elsétáltunk a víztoronyhoz és a báránykúthoz. Különböző vizet kóstoltunk és megcsodáltuk a csónakázó tó szépségét.

GALÉRIA