Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Márciusi események a Petőfi Óvodában

Március, az első tavaszi hónap, amit nagyon vártunk már a gyerekekkel, hogy egyre több időt kint tudjunk tölteni a szabadban.

Ebben a hónapban a Víz világnapja kapcsán négy hetes projektünket, a „Víz az élet forrása” című projektet valósítottuk meg. Élményszerző séta alkalmával ellátogattunk a víztoronyhoz, megnéztük a Bárány-kutat, körbejártuk a Csónakázó tavat, ahol etettük a halakat, hallgattuk a békákat. A négy hetes projekt nagyon sok lehetőséget rejtett magában, a gyerekek horgásztak a vízasztalban, a barkácsolások alkalmával készítettek tavat, halakat, békákat, gólyát. Megkóstoltak különböző vizeket, megismerték a víz tulajdonságait, hasznát, fontosságát és sok kísérletet is végeztek vele!

Nőnap alkalmával a kisfiúk ajándékkal kedveskedtek anyukájuknak és a csoportba járó kislányoknak.

Március 11-én elsétáltunk az 1848-49-es Szabadságharc és forradalom emlékművéhez, ahol elhelyeztük a megemlékezés virágait, verset mondtunk és énekeltünk.

Március 24-én Gergely-járás alkalmával meglátogatták óvodánkat a Kossuth Iskola 2. osztályos tanulói, és egy kedves műsorral iskolába hívogatták a nagycsoportos gyerekeket.

Március 26-án a leendő óvodásoknak és szüleiknek nyílt délelőttöt szerveztünk, hogy megnézhessék az óvodát, ismerkedhessenek az ott dolgozókkal. A gyermekek rendkívül jól érezték magukat, és a látogatásuk végén egy kis meglepetéssel kedveskedtünk nekik.

A március hónap is nagyon tartalmas volt, a gyerekek nagyon sok ismerettel gazdagodtak.

GALÉRIA