Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Március a Petőfi Óvodában

Nyuszi hopp, nyuszi hopp …, és már el is telt egy újabb hónap az óvodánkban.

Végre újra itt a tavasz, amelyet a gyermekek is nagyon vártak és élveznek. Egyre többet lehetünk kint az udvaron és megcsodálhatjuk az éledő természetet, a színes virágokat.

Márciusban a fő témánk a víz és a víz világnapja. Ilyenkor valósítjuk meg a „Víz az élet mozgatója” projektünket. Élményszerző séta alkalmával ellátogattunk a víztoronyhoz, a Bárány-kúthoz és a közeli tóhoz. A gyerekek jól érezték magukat a vízparton, és csodálva figyelték a víztorony nagyságát. Vizuális tevékenységek során készítettek a gyermekek festéssel, tépéssel, ragasztással akváriumot, halakat, megismerték és lerajzolták a víz körforgását, hajtogattak hajókat, készítettek szivárványos felhőket. Papírgurigából készítettek békákat és gólyákat is.

Nem felejtkeztünk meg azonban a hónap egyéb ünnepeiről és emléknapjairól sem.

Nőnap alkalmából apró ajándékkal kedveskedtek a kisfiúk a kislányoknak és az édesanyáknak.

Március 11-12-én nyílt délutánt tartottunk a leendő óvodásoknak és szüleiknek, hogy megismerkedhessenek az óvodával és az ott dolgozó felnőttekkel. A kicsik nagyon jól érezték magukat, és örültek a kis üdvözlő ajándéknak is.

Március 14-én elsétáltunk az 1848-49-es szabadságharc emlékművéhez, majd elhelyeztük az emlékezés virágait. Igyekeztünk a nemzeti ünnepünk kapcsán megismerkedtetni a gyermekeket a nemzeti szimbólumainkkal, a magyar zászlóval, a kokárdával és huszárokat is színeztünk. Mondókáztunk, énekeltünk a katonákról és Kossuth Lajosról. Körjátékoztunk és megtanultuk, hogyan meneteltek a huszárok. Papír-ágyúgolyók segítségével egy csatajelenetet is el tudtunk játszani.

Március 20-án került megrendezésre az Ovi-gála a Vigadóban, ahol a nagycsoportosok léphettek fel és bemutathatták a műsorukat. A gyermekek egész hónapban lelkesen készültek és gyakoroltak a gálára, amely remekül sikerült. Ezúton is szeretettel gratulálunk a részvevőknek. Nagyon büszkék vagyunk a gyermekekre!

Március 26-án vendégül láttuk a NABOK Kossuth Lajos Általános Iskola 2.c osztályos tanulóit Gergely-járás program keretében. Az intézményben már hagyománnyá vált, hogy Gergely nap alkalmával az iskolás gyermekek felkeresik a nagycsoportos óvodásokat.

Március 27-én került megrendezésre a nyílt délelőttünk a húsvét jegyében. A gyermekekhez csatlakozhatott egy-egy szülő, akikkel együtt kézműveskedhettek és együtt hangolódhattak a húsvéti ünnepekre. A nyílt délelőtt igazán kellemesen és jó hangulatban telt, nagy örömet okozva ezzel a gyermekeknek. 

Összességében egy eseménydús hónapot zártunk, amelyben sok élménnyel és ismerettel gazdagodhattak a gyermekek.

GALÉRIA