Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Március a Petőfi Óvodában

Március az első tavaszi hónapunk, amit már nagyon vártunk a gyerekekkel. Ilyenkor megfigyeljük, hogyan éled a természet, élvezzük az első tavaszi napsugarakat.

Ebben a hónapban a Víz világnapja kapcsán a „Víz az élet mozgatója” projektünk megvalósítása az elsődleges feladatunk. Élményszerző séta alkalmával ellátogattunk a Víztoronyhoz, a Bárány-kúthoz, a közeli tóhoz. A gyerekek jól érezték magukat a vízparton, szívesen etették a halakat, keresték a békákat. A négy hét során megjelenítettünk akváriumot, különböző technikákkal készítettünk halakat, megismerkedtünk a vízben és a vízparton élő állatokkal, növényekkel. Nagy élmény volt a gyerekeknek, hogy a vízasztalban horgásztak, hajókáztak, játszottak.

Nőnap alkalmával kis ajándékkal kedveskedtek a kisfiúk az édesanyáknak.

Március 14-én elsétáltunk az 1848-49-es szabadságharc emlékművéhez, majd elhelyeztük az emlékezés virágait.

A nagycsoportosoknak március 23-án Ovi-gálát rendeztünk, melyre egész hónapban lelkesen gyakoroltak. A gála remekül sikerült, gratulálunk a résztvevőknek.

Március 28-29-én nyílt délutánt tartottunk a leendő óvodásoknak és szüleiknek, hogy megismerkedhessenek az óvodával és az ott dolgozó felnőttekkel. A kicsik nagyon jól érezték magukat, és örültek a kis üdvözlő ajándéknak is.

A március hónap is eseményekkel teli volt, sok ismerettel, élménnyel gazdagodtak a gyermekek.

GALÉRIA