Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Májusi ünnepek a Petőfi Óvodában

Májusban minden kivirágzik a számunkra legszebb ünnep örömére; Anyák napjára.
Örömmel és izgalommal készültünk ebben az évben is az Édesanyák, Nagymamák, Keresztanyák köszöntésére. A gyermekek boldogan lerajzolták Édesanyjukat, aki mindig a legszebb mindenki számára. Saját készítésű ajándékokkal, virággal, tavaszi versekkel, dalokkal ünnepeltük Őket mindhárom csoportban. Végre ismét együtt ünnepelhettünk.

Nem feledkeztünk meg a természet ünnepéről – Madarak és fák napja – és a természet védelmének fontosságáról sem. Gyönyörű nagy udvarunkon minden évszakban megfigyelhetjük az ott élő fákat, madarakat. Izgalmas megfigyeléseinket séták és kísérletek, környezeti játékok, természetfilmek, madárhang felvételek is gazdagították. Sok kedves verssel, mesével, dallal, izgalmas alkotó tevékenységekkel támogattuk az ismeretek bővülését, elmélyülését.

A szép időt kihasználva ismét sikerült a Szülőkkel együtt kerékpár túrázni a gyermekek nagy örömére. A közös élmény mellett a közlekedés szabályainak felelevenítése is megtörtént, a szárazföldi közlekedésről kapott ismeretek kiegészítéseként.

Az iskolába készülő gyermekek már nagyon várták a ballagást, hogy a sok virággal díszített udvaron ünnepi öltözetben, verssel, dallal búcsúzzanak az óvodától, itt maradó pajtásaiktól.

Május utolsó péntek délelőttjén elérkezett minden gyermek ünnepe. Közös zenés mozgással, akadálypályával, ügyességi versenyjátékokkal, buborékfújással, tekével, arcképkészítéssel, aszfaltkrétarajzzal, rakéta készítéssel gyorsan eltelt a délelőtt.
A Szülők támogatásával csemege és innivaló is volt bőven.

Köszönjük a Szülők támogatását, együttműködését programjaink sikerének érdekében

GALÉRIA