Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Májusi események a Petőfi Óvodában

Május a nevelési év utolsó hónapja is tartalmas programokkal volt tele.
Ilyen volt a Madarak és Fák napja, amikor sok új ismerettel gazdagodtak a témában a gyermekek. Az óvodánk udvarán izgalmas lehetőségek adódtak, hogy megismerjék a környezetükben élő fákat, madarakat, amelyeket az óvodában minden nap, minden évszakban megfigyelhetnek. Emellett könyveket lapozgattunk, mesét néztünk, madárhangokat hallgattunk, színeztünk, festettünk, barkácsoltunk, hogy minél jobban elmélyüljön az ismeretanyag.

A mindennapok része a közlekedés is; mesélhettek élményeikről, felidézhették a gyalogos közlekedés szabályait, melyet séták alkalmával is gyakoroltunk.

  A következő programunk a gyermeknap volt, amit minden gyermek nagyon várt már. A délelőtt egy közös zenéstornával kezdődött az udvaron, és mivel a jó idő is mellénk szegődött, egész délelőtt a szabadban maradtunk. Lehetett akadálypályán ügyeskedni, fejdíszt barkácsolni, kötélhúzással eldönteni, hogy ki az erősebb, gördeszkán ülve versenyezni és még sok játékban részt venni.   

  Május utolsó péntekén volt az iskolába menő nagycsoportosok ballagása. Virágba borult az udvar, ünneplőbe öltöztek a gyermekek, és a szülők büszkén, meghatódva figyelték csemetéiket, akik, kinőve az óvodát, elballagnak. Dallal, verssel, végig járva az óvodát búcsúztak a nagyok.

GALÉRIA