Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Május a Petőfi Óvodában

Sok programot rejtegetett számunkra a május hónap.

Ebben a hónapban a madarakkal, fákkal és a közlekedéssel ismerkedtek meg a gyermekek. A témáknak köszönhetően sok időt töltöttünk az udvaron, ahol a gyermekek élvezhették a szép időt, a kivirult környezetet. Sétáink alkalmával gyakorolhatták a közlekedési szabályokat és megfigyelhették a közlekedő járműveket és tömegközlekedési eszközöket a csoportok. A gyermekek hajtogattak, ragasztottak, vágtak, rajzoltak és színeztek madarakat, fákat és csodálatos vonatokat, autókat.

Május 3-án került megrendezésre a tavaszi kerékpártúra, amelyen kicsik és nagyok szüleikkel együtt tekerhettek. Nagyon jó hangulatban telt a túra, a gyermekeknek hatalmas élményt jelent minden alkalommal.

Következő héten köszöntöttük csoportonként az Édesanyákat, Nagymamákat, Keresztanyákat. A gyermekek gondosan rajzolták le Anyukájukat, Nagymamájukat és nagy szeretettel készítették el az ajándékokat az anyák napi ünnepségre. Meghitt hangulatban, szeretettel telve köszöntötték a gyermekek a vendégeket.

Az óvodában is megrendezésre került a gyermeknap, amely során az Ákom-Bákom bábcsoport "Világgá ment Csacsi és Bari" c. zenés bábelőadását nézhették meg a gyermekek. Gyermeknap keretén belül lufihajtogatással, zenés udvari programokkal és a szülők által felajánlott habos-csokis gofrival és ajándék buborékfújóval kedveskedtünk a gyermekeknek. Ezúton is köszönjük a szülőknek a finomságokat!

Május 24-én Márki Anita óvónéni minősítési vizsgán vett részt, amely sikeresen zajlott. Anita néni sikeres vizsgájához nagyban hozzájárult mentora Pillerné Rózsika óvónéni is.

Lelkesen készültünk ezután az Alapítványi Sportnapunkra, amelyet az időjáráshoz alkalmazkodva május 24-én tudtunk megrendezni. Erre a napra az óvodások pom-pom tánccal készültek. A programok között szerepelt még karate bemutató, akadálypálya, ügyességi játékok és a gyermekek szüleikkel együtt részt vehettek a közös futáson is. Minden kedves Szülőnek és Támogatónak nagyon szépen köszönjük, hogy részvételükkel, hozzájárulásaikkal segítették a sportnapunk sikeres megrendezését, és hogy támogató együttműködésükkel örömet szerezhettünk a gyermekeknek!

Az iskolába menő gyermekek ballagási ünnepsége óvodánkban május 31-én délután került megrendezésre. Az időjárás miatt idén az ünnepséget a Kisújszállási Fejlesztő Központ rendezvénytermében tudtuk megtartani. A ballagó nagyok versekkel, dalokkal és dalos játékokkal búcsúztak óvodájuktól, pajtásaiktól.

GALÉRIA