Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Június a Petőfi Óvodában

A ballagást követően is aktívan és programokkal gazdagon teltek a júniusi hetek a Petőfi Óvodában.

Június 7-én került megrendezésre az Ovi-Olimpia a NABOK Kossuth Lajos Általános Iskola tornatermében. Örömmel és izgatottan készültek a gyerekek és az óvoda dolgozói is az ügyességi és gyorsasági játékokra. Versenyzés körben jól esett a jelenlévő szülők szurkolása és biztatása is. A verseny végén minden csapat kupát kapott és minden gyermek egyéni érmet is nyert. A leggyorsabb csapat vehette át a legnagyobb kupát, amit idén a mi csapatunk nyert el. A gyerekek büszkén vették át díjaikat, szeretettel gratulálunk Mindenkinek a részvételhez!

Június 7-én délután köszöntötte az Intézményünk Pedagógus nap alkalmából a kollégákat és búcsúztatta a nyugdíjba vonuló kollégát is. Az óvodánkból néhány gyermek kis műsorral készült, hiszen a Petőfi Óvoda Pitypang csoportjából Piller Imréné Rózsika néni vonult nyugdíjba. Ezúton is kívánunk Rózsika óvónéninek aktív, kellemes és nyugodt nyugdíjas éveket.

Június második hetében került megrendezésre a már hagyománnyá vált Vadvirág tábor, amelyen idén is az iskolába menő gyermekek vehettek részt. A három nap alatt a gyerekek meglátogatták a Móricz Zsigmond Református Kollégium állandó kiállítását, köszönjük szépen Szabó Tamás igazgatóhelyettesnek a körbevezetést. Jártunk a kisújszállási vasútállomáson is, ahol az állomás történetéről szóló gyűjteményt tekinthették meg a gyermekek. Nagy örömükre, minden tárgyat kipróbálhattak és kezükbe is vehettek. Köszönjük szépen a lelkes segítséget Szűcs Lajos bácsinak. Természetesen nem maradhatott ki a Süsü játszótér sem a programunkból. Következő napon Debrecenbe kirándultunk, ahol az Állatkertben jártunk és a Sziget-kék játszótéren játszottak a gyerekek. A nap végére mindenki jól el is fáradt. Harmadik nap a kerékpározásé volt a főszerep. A gyerekek nagyon ügyesen és fegyelmezetten bicikliztek ki először a Nagykun 2000 Mezőgazdasági Zrt. rizsfeldolgozó üzemébe, ahol Kacsó Hunor Sándor és kollégái mesélték el és mutatták be a gyerekeknek a rizs termesztésének és a feldolgozásának fázisait. A gyerekek nagy örömére bepillantást nyerhettek, hogyan történik a rizspuffasztás, a rizskorongok csomagolása, a rizsszeletek csokoládéval való bevonása, de természetesen a gyerekek legaktívabban a kész termékek kóstolásában vettek részt. :D

Hatalmas élményt jelentett a gyerekeknek az üzemlátogatás, hálásak vagyunk az üzem valamennyi dolgozójának!

Folytattuk tovább az utunkat kerékpárral és a nap hátralévő részét a faluban található játszótéren töltöttük el. A gyerekek minden játékot többször is kipróbáltak, hintáztak, csúszdáztak, másztak, kötélen csúsztak. A harmadik nap végén fáradtan, de élményekkel gazdagon térhettek haza az iskolába menő gyermekek.

A nyári zárás előtti utolsó napokban a gyerekek felhőtlenül játszhattak az udvaron, kihasználva a nyárias időt.

Minden Szülőnek és Gyermeknek nagyon kellemes nyári időszakot kívánunk és jó pihenést!

GALÉRIA