Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Januári események a Petőfi Óvodában

A hosszú téli szünet után újból megnyitottuk az óvodát az új évben. A gyerekek nagy örömmel fogadták egymást, szívesen meséltek a szüneti élményeikről, mutatták meg a karácsonyra kapott kedves ajándék játékokat.

A megszokott témánkkal, az évszakokkal foglalkoztunk. Megismerkedtek a gyerekek a négy évszak jellemzőivel, az évszakokhoz tartozó ünnepekkel. A témához kapcsolódva készítettek évszaknaptárt, színeztek, nyírtak, ragasztottak, festettek. Az évszakokról hallhattak mondókákat, verseket, meséket, dalokat. A nagyobbak megismerkedtek a hónapok nevével, valamint gyakorolhatták, hogy ki melyik hónapban született. Az évszakok után a hét napjaival ismerkedtek meg, mindhárom csoportban versek gyakorlásával mélyítették el a hét napjainak nevét. A hét napjaival párhuzamosan megismerkedtek a gyerekek a napszakokkal, mikor, hogyan köszönünk, miért harangoznak délben, mivel tevékenykedünk délelőtt, délben, délután, este és éjszaka. Képek segítségével lehetőségük volt egy-egy napszak eseményeinek elmondására. A kisebbek festettek, ragasztottak nappalt és éjszakát, a nagyobbak a kedvenc napszakuk eseményeit jeleníthették meg. A tél jellemzőinek megismerése mellett, beszélgettünk a téli madárvédelemről. Sajnos a tél örömeiről a hó hiányában nem tudtunk tapasztalatot szerezni.

Ebben a tanévben kiemelt szerepet szánunk a mozgásfejlesztésre, ezért nagy hangsúlyt fektetünk a napi mozgás tevékenységek szervezésére. Igyekszünk minden nap különféle egyensúlyfejlesztő eszközöket bevinni a csoportba, hogy még színesebb, változatosabb és hatékonyabb fejlesztést érjünk el.    

GALÉRIA