Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Január a Petőfi Óvodában

A pihentető téli szünet után újból gyermekzsivajtól lett hangos a Petőfi Óvoda. A gyermekek nagy örömmel fogadták egymást, szívesen meséltek a szüneti élményeikről és szívesen mutatták be a karácsonyi ajándékait.

Januárban az évszakokkal foglalkoztunk. Megismerkedtünk a négy évszakkal, az évszakok jellemzőivel és tulajdonságaival. A témához kapcsolódva készítettünk évszaknaptárt, színeztek, festettek, nyomdáztak, nyírtak és ragasztottak a gyermekek. Sok mesét, verset, dalt és mondókát hallgattak és mondtak a gyermekek. A nagyobb gyermekekkel a hónapok neveit is megismertük, és megfigyeltük, ki melyik hónapban és milyen évszakban született.

Az évszakok és hónapok után a hét napjaival ismerkedtek meg a gyerekek. Versek és mondókák segítségével memorizálták és gyakorolták a gyermekek a hét napjainak neveit. A hét körforgását remekül szemléltettük heti naptár készítésével.

A hét napjai mellett még a napszakokkal is ismerkedtünk, megbeszéltük mikor, hogyan köszönünk, mit csinálunk délelőtt, délben, délután és este.

Ebben a hónapban fokozottan beszéltünk a téli évszakról, a téli időjárásról, és készítettünk hóembert is, hó hiányában azonban csak a csoportszobában.

A téli időjárás megfigyelését a Medve-hetünkkel zártuk, amikor egész héten vártuk és figyeltük, hogy mit fog február 2-án látni a medve a barlangjából kijőve. 

GALÉRIA