Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Februári események a Petőfi Óvodában

Február elején szorgalmasan készültünk a farsangi ünnepségünkre, amely a hónap legfontosabb eseménye a gyermekeknek. Az előkészületek során felidéztük a farsangi népszokásokat, hagyományokat. Készültek álarcok, farsangi szemüvegek, bohócok, melyekkel a csoportszobákat öltöztettük farsangi díszbe. A ráhangolódást farsangi vidám dalok éneklésével, hallgatásával, versek, mondókák tanulásával tettük színesebbé.

Ebben az évben sajnos a szülők nem vehettek részt a mulatságon, de a gyerekek így is remekül érezték magukat. Habos fánkot tízóraiztunk, ami után következett a jelmezes felvonulás. Táncoltunk, mókáztunk, játékos vetélkedővel színesítettük a délelőttöt, megpróbáltuk jó hangosan elűzni a telet. Azért, hogy biztosan érkezzen a jó idő, másnap is jelmezbe bújtak a gyerekek, és a mulatság folytatódott.

A hónap második felében a foglalkozások, mesterségek témát jártuk körbe, a gyerekek megismerkedtek szüleik foglalkozásával. Dramatikus játékunkban megjelenítettük a szakács, a pincér mesterségeket, a vizuális tevékenységek alkalmával pedig a pék és a fazekas mesterségek jelentek meg.

Igazán jó hangulatban telt a február hónap óvodánkban.

GALÉRIA