Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Első félév eseményei a Petőfi Óvodában

A befogadás ebben a tanévben is nagyon szépen, zökkenőmentesen zajlott. A szülők többsége igénybe vette az anyás beszoktatást, amit mindenkinek biztosítottunk. A volt óvodások sokat segítettek a kisebbeknek a szokások, szabályok megismerésében és betartásában.

Óvodánk ez évi kiemelt feladatának a mozgásfejlesztést választottuk. Egész tanév során igyekszünk minden lehetőséget megragadni arra, hogy fejlesszük a gyermekek nagymozgását és finommotorikáját.  Fontos feladatnak tartjuk, hogy javuljon a gyermekek mozgáskoordinációja, növekedjen erőnléte és kitartása a mozgásos tevékenységek alkalmával. Ősszel voltunk gyalog és kerékpártúrán egyaránt, ami szintén a gyermekek mozgását fejlesztette. Nagyon örültünk, hogy mindkét programon szívesen, kitartóan és nagyszámban vettek részt a gyermekek. Igyekszünk minden nap folyamán lehetőséget teremteni a játék, a tevékenységek alkalmával a hatékony mozgásfejlesztésre.

Óvodánk kiemelten kezeli az egészséges életmód megalapozását és kialakítását, amit a novemberi „Egészséges életmód projekt” megvalósulása  is támogatott. Szerveztünk zenés mozgást óvoda szinten, megismerkedtünk a testünkkel, az érzékszerveinkkel, a tisztálkodás fontosságával, a testünk védelmével, az egészséges táplálkozással, az orvos munkájával. Igyekeztünk minél több élményben és egyéni tapasztalatszerzésben részesíteni gyermekeinket. A projektet egy óvoda szintű vetélkedővel zártuk, ahol a gyermekeknek lehetőségük volt az ismereteik rendszerezésére, együttműködésük valamint a társaskapcsolataik fejlődésére.

Az Adventi időszak ismét sok élményt nyújtott a gyermekek számára. Minden csoportban készítettünk Adventi koszorút és a gyermekekkel közösen díszítettük a csoportszobát, az egész óvodát. Nagy izgalommal várták a gyermekek a Mikulást, amit verssel, dallal köszöntöttünk. A gyermekek egy meglepetés bábozást is láthattak az óvó néniktől, amit lelkes tapssal jutalmaztak. Nagysikerű program volt ismét a szülőkkel együtt megvalósult karácsonyi barkácsolás. Nagyon sok szép és kreatív munkák születtek, a szülők partnerek voltak mindenben. A karácsonyi barkácsolást ebben a tanévben is gyönyörű és megható műsorral zárták a csoportok. A gyerekek saját készítésű ajándékokkal lepték meg a szülőket.

Az újévet az évszakok, a hónapok, a hét napjainak, a napszakok megismerésével kezdtük. A témát minden csoport mondókával, verssel, mesével gazdagította.

A Baptista Szeretetszolgálat Intézményeiből ebben az évben is kaptak Cipősdoboz ajándékcsomagot a gyerekek, aminek átadása a karácsonyi készülődéskor történt. A csomagoknak minden gyermek nagyon örült. Köszönjük szépen az intézményeknek!

Nagy élmény volt a gyerekek számára, hogy megérkezett a hó. Minden nap lehetőséget biztosítottunk a gyerekek számára a hóval való ismerkedésre, élmények szerzésére.

GALÉRIA