Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Egészségesen novemberben is a Petőfi Óvodában

Óvodánk kiemelten kezeli az egészséges életmód megalapozását és kialakítását, amit a novemberi „Egészséges életmód projekt” megvalósulása  is támogat. Ismeretnyújtással, közös tevékenykedtetéssel az egészséges életvitel megismertetésére törekszünk az egész tanév során. Szeretnénk, hogy a gyermekeknek a megszerzett ismeretek, a közös pozitív élmények hatására igényükké válna az egészséges életmód.

November hónapban a különböző programok, tevékenységek segítségével megismerkednek a gyermekek saját testükkel, annak ápolásával, az egészség megóvásával.

Játékokkal, mozgással kísért mondókákkal, versekkel, dalokkal is bővítettük ismereteiket saját testükről, érzékszerveikről. Fontosnak tartottuk az egyéni megtapasztalást, a játékos feladatadást, a változatos ismeretszerzést. Beszéltünk a testrészek, érzékszerveink feladatáról, védelméről, a tisztálkodásról, az orvos munkájáról. Megismerhették az egészséges életvitel alapelemeit; a mozgás, egészséges ételek, italok, a tisztálkodás, pihenés fontosságát.

A témához kapcsolódó mesék segítették szókincsük gazdagodását.

Tevékenységeink során - magasság, testsúly mérése, párosítások – összehasonlításokat végeztünk, felfedeztük az azonosságokat, különbségeket.

Törekedtünk arra, hogy fejlődjenek szociális képességeik is: együttműködési készség
(közös feladat), kivárás képessége (egymás meghallgatása).

Mozgásos játékok, változatos ábrázolási technikák lehetőségének biztosításával fejlődött mozgáskoordinációjuk.

November harmadik hete az „Egészséges-hét”, melynek része a csoportok közös mozgása, nyílt nap a szülők számára csoportonként és a nagyok vetélkedése a téma zárásaként.

A Hálaadás napján gyümölcsöt, zöldséget hoztak a gyermekek, Örömmel csodáltuk mindannyian a rengeteg termést. Beszélgettünk a szeretetről, gondoskodásról, az egymásra figyelésről, ismerkedve a hála fogalmával.

Köszönjük a Szülők támogatását, aktív részvételét programjainkon!

GALÉRIA