Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Decemberi események a Petőfi Óvodában

Adventi készülődéssel vártuk az ünnepeket, minden csoportban készítettünk adventi koszorút és a gyermekekkel együtt díszítettük a csoportszobákat, az óvoda folyosóját. Az adventi naptár ablakát minden nap egy gyermek nyithatta ki. 

Az első héten a Mikulást vártuk nagy izgalommal. Minden csoport készült a Mikulás bácsi számára verssel, dallal, rajzokkal. A Mikulás megajándékozta a gyermekeket egy csomaggal és egy városi pályázat nyereményéből sikerült több játékot is vásárolni a gyermekek számára.

A gyermekek a mai évben is kaptak „Cipős doboz” ajándékot, amit örömmel vettek át a gyerekek. A szülők segítségével az óvoda is készített 10 db „Cipős doboz” ajándékot, a támogatást köszönjük a szülőknek.

A második héten a család témájával foglalkoztunk. Megbeszéltük a fogalmakat, kikből áll a család, mik a családtagok otthoni feladatai. A gyerekek egyenként bemutatták saját családjukat. A legtöbben hoztak otthonról családi fotókat, a házukról képeket. A család témát színesítettük mondókákkal, versekkel, mesékkel.

Folyamatosan készültünk a karácsonyra és elkészítettük a gyermekekkel az ajándékokat, amit a karácsonyi készülődésen adunk a szülőknek. Díszítettük az óvoda folyosóját, a bejáratot, a csoportszobát, hogy mindenkit csodálatos hangulat vegyen körül mikor belép az óvodánkba.

A következő héten már megismerkedtünk karácsonyi szokásokkal, hagyományokkal. Ismerkedtünk a karácsonyi versekkel, ételkészítő mondókákkal, karácsonyi mesékkel, dalokkal. Különböző díszek készítése közben végeztünk matematikai összehasonlításokat, gyakoroltuk az azonos és különböző felismerését, kerestünk ellentétekre példákat. Fontos volt számunkra a dal és zene összekapcsolása, a hangszerek használata.

A Karácsonyi készülődésen minden csoport a szülőkkel családias hangulatban készített karácsonyi díszeket, képeslapokat, ajándékokat. A csoportok megható ünnepi műsorokkal lepték meg a szülőket. Az ünnepségek megvendégeléssel értek véget.  

GALÉRIA