Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

December a Petőfi Óvodában

A december hónapunk izgalommal telve indult, hiszen a gyermekekkel már nagyon vártuk a Mikulás érkezését. A csoportszobákban megjelentek a téli dekorációk, sokat mondókáztunk, verseltünk és énekeltünk a Télapóról és ezekkel készültünk a Télapó fogadására. Vizuális tevékenységek során is megjelent a piros kabátos, nagyszakállú Télapó.

A Mikulás december 6-án érkezett a Petőfi Óvodába, akit mind a három csoport izgatottan várt. Minden gyermek nagyon örült a kapott csomagnak és a közösen kapott új LEGO-nak is.

Az ajándékozást követően a három csoport közösen tekinthette meg az óvónénik által előadott A róka, mint Mikulás c. átdolgozott mesét. A gyerekek vidám arccal és csillogó szemekkel figyelték a mesét, és ismerték fel az óvónéniket a jelmezek mögött. Igazi élményt jelentett a gyermekeknek.

 

A NABOK Kossuth Lajos Általános Iskola ezen a héten szervezte meg a Mikulás Kupa versenyüket, amelyen a Petőfi Óvodából 13 nagycsoportos vehetett részt. A gyermekek nagyon ügyesen versenyeztek és az I. helyen végeztek nagy örömükre. Köszönjük szépen a lehetőséget a szervezőknek!

 

Mind a három csoportunkban megrendezésre került a karácsony váró délután, ahol a gyermekek szüleikkel együtt egy kellemes délutánt tölthettek el az óvodában. Minden csoport saját készítésű mézeskalácsot, süteményeket készített az ünnepségükre.
A közös kreatív barkácsolást követően a gyermekek bemutatták a karácsonyi kis műsorukat. Közösen verseltek, énekeltek és meséltek a gyermekek a szüleik örömére.

 

December 19-én került megrendezésre a Baptista Intézmények Adventi Ünnepsége a Rendezvénytéren, ahová minden nagycsoportos óvodás gyermeket szeretettel vártak, és minden óvodás egy cipősdoboz ajándékot vehetett át. A kisebb óvodások pedig az óvodában vehették át az ajándékaikat. A gyermekek nagy örömmel mesélték, mit kaptak ajándékba és szívesen mutatták be a legújabb kedvenceiket, meséltek az új játékaikról.

 

A szünet előtti utolsó héten kevés gyermek volt az óvodában, sokan sajnos lebetegedtek. Így az utolsó néhány napban igazán családias hangulat járta át az óvodánkat. Lehetőség nyílt, hogy egy közös karácsonyi ünnepi ebédet is elfogyasszanak az óvodások az Ibolya csoportban. Az ebédet gyertyafénnyel és hangulatos zenével színesítették az óvónénik.

Ezzel a kellemes hangulattal indulhatott a karácsonyi szünet.

 

Mindenkinek kívánunk sikerekben és egészségben gazdag, boldog új évet!

GALÉRIA