Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Áprilisi történések a Petőfi Óvodában

Áprilist óvodánk ügyeleti nyitva tartásban kezdte. A gyermekek a város öt óvodájából vették igénybe az óvodai ellátást. Örömmel vettük tudomásul, amikor újra kinyithattunk és fogadhattuk az idejárt gyerekeket. Visszaállt a rend, újra felelevenítettük az óvodai szabályokat. szokásrendszert. Mindenki megtalálta és örömmel fogadta a kis barátait, a megszeretett felnőtteket.

Az első témánk a „Szeresd a Földet!” projekthez kapcsolódott. Ismerkedtünk a tavaszi munkákkal a kertben, a tavasz gyönyörű virágaival, az újra ébredő természettel, annak élővilágával. Megemlékeztünk a Föld napjáról verssel, mesével, zenehallgatással. A dalok, versek, mesék mind a tavaszhoz kapcsolódtak.

Sajnos az idő még ekkor nem volt elég meleg, ezért a palántázást későbbi időre halasztottuk.

Ábrázolásból nagyon szép, változatos munkák és technikák segítették a gyermekek fejlődését. Készültek virágok, virágzó fák, festéssel, gyűréssel, kéznyomatokkal. Fejlesztették a gyerekek a kézügyességüket nyírással, tépéssel, gyurmázással, ragasztással. Sokat játszottunk a közösen készített társasjátékokkal, feladatlapokkal.

A második hét az Édesanyákról szólt. A gyerekek önállóan készítették el az anyák napi ajándékukat, a nagymamák ajándékát. Készültek mondókával, verssel, dallal, amit a hét végén minden csoport előadott, természetesen másképpen, ahogy ezt szoktuk, de annál nagyobb szeretettel.  

GALÉRIA