Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Április a Petőfi Óvodában

Egy újabb hónap telt el a Petőfi Óvodában. Ha április, akkor a Föld napjához kapcsolódóan tevékenykedünk egész hónapban.

A Föld napjához kapcsolódóan remek alkalom nyílt a színes természet megfigyelésére.

Sétáink alkalmával megfigyeltük a visszatért madarakat, a zöldellő fákat, a gyönyörű gesztenye-, és akácfák virágait. Megnéztük, hogy a kiskertekben már elkezdődtek a kerti munkák, veteményezések. A gyerekek nagy örömére hüllőkiállításon is jártunk a NABOK Kossuth Lajos Általános Iskolájában.

A Föld napját egy négy hetes projektünkbe illesztjük bele. A gyermekek a Naprendszertől kiindulva egészen a talajlakó élőlényekig ismerkedtek az élet megjelenési formáival.

Különböző talajtípusokat ismerhettek meg a gyermekek. Összehasonlították milyen a kavics, a kő, a homok, a száraz föld és a porhanyós virágföld, ezáltal maguk jöhettek rá, melyik lesz a magoknak, virágoknak a legalkalmasabb. A csoportszobában magokat vetettek a gyerekek, amelyek napról-napra a szemünk láttára bújtak ki és növekedtek. Eközben remek alkalom nyílt, hogy megfigyeltessük a gyerekekkel, mennyire fontos az életfeltételek megléte. A szülők támogatásával a virágkertészetben palántákat fogunk vásárolni, melyeket közösen ültetünk majd el az óvodánkban, hogy szebbé, virágosabbá tegyük környezetünket. Ezúton is köszönjük szépen a szülők támogatását!

A munka a csoportszobákban is színesen zajlott. A gyerekek festéssel, nyomdázással, vágással, ragasztással jelenítették meg a földünket, környezetünket, virágos kertjeinket.

A sok saját tapasztalat mellett kisfilmek és videók is segítették az ismeretszerzést. Sok mondókát, verset tanultunk a Földünkkel, környezetünkkel kapcsolatban és mesélés alkalmával is felhívtuk a Földünk védelmére a gyerekek figyelmét.

Április 16-án az iskolába menő gyermekek Debrecenbe utaztak, ahol a Vojtina Bábszínházban nézték meg a Mese a madárfészekről c. bábelőadást. Az előadás után a Sziget-kék játszóteret próbálták ki a gyerekek nagy örömükre. A nagyvárosi forgatagot, a vonatozást, villamosozást igazi kalandként élték meg a gyermekek.

A Városi Könyvtár által szervezett szavalóversenyen 6 gyermek képviselte óvodánkat április 18-án. Versenyzőink: Bernáth Gábor, Danyi Zselyke, Molnár Kristóf, Pusomai Armandó, Selyem Norina és Varga Csenge. A gyerekek szorgalmasan készültek erre a napra és nagyon bátran álltak ki a nézők elé. Nagyon büszkék vagyunk rájuk!

A hónap végén szülői értekezleten tájékoztattuk a szülőket a leendő programjainkról, eseményeinkről.

Nagyon izgalmas és színes hónapot zártunk a Petőfi Óvodában!

GALÉRIA