Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Április a Petőfi Óvodában

Az április is nagyon mozgalmasan telt óvodásaink számára. A sokféle program mellett a megújuló természetre is odafigyeltünk.

A hónap elején nyílt délelőttre hívtuk a kedves szülőket. Húsvétra készülődtünk mind a három csoportban, így kézműves tevékenységeink e köré épültek, melyeken a szülők aktívan részt vettek. A gyerekekkel közösen készítettek különböző mintázatú tojásokat, asztali díszeket, kopogtatókat, kosárkákat, stb. Az elmélyült munka közben zenét hallgattunk és sokat beszélgettünk, nagyon kellemesen telt ez a családias nap. A tavaszi szünet előtt természetesen a locsolkodásra is sor került. A fiúk locsoló versük elmondása és locsolkodás után a lányoktól viszonzásul saját készítésű, ill. csokitojásokat is kaptak, majd együtt az ünnepi asztalnál csemegézhettek.

Séták alkalmával megfigyeltük a visszatért gólyákat, számlálgattuk őket, figyeltük hogyan igazgatják fészküket. Megnéztük, hogy a kiskertekben már elkezdődtek a kerti munkák, veteményezések, megneveztük a sokféle színes virágot, a virágzó fákat.

A hagyománnyá vált Gergelyjáráskor ellátogatott hozzánk a Kossuth iskola 2.c. osztálya, iskolába hívták a nagycsoportos óvodásokat. Előadásuk (toborzójuk) nagyon tetszett a gyerekeknek, közülük már többen izgatottan várják, hogy ők is iskolások legyenek.

Az óvodai fényképezés sem maradt el, a kész képek pedig biztosan nagy örömet jelentenek majd a családoknak, és különösen szép ajándék lehet a nagyiknak is Anyák napjára.

Sikerült egy bábelőadással is kedveskedni a gyerekeknek. Az Ákom-bákom bábcsoport előadásában egy nagyon igényesen, szemléletesen feldolgozott mesejátékot (Zelk Zoltán: A három nyúl) láthattunk.
A mese, a díszlet és a nagyméretű asztali bábok elvarázsolták a gyerekeket és a felnőtteket is.

A Városi Könyvtár által szervezett szavalóversenyen 5 gyermek képviselte óvodánkat. Versenyzőink: Egri Róbert, Hajnal Natasa, Mága Bianka, Danyi Zselyke, Körmöndi Sándor szorgalmasan készültek erre a napra és nagyon bátran, szép előadással örvendeztették meg a hallgatóságot. A szereplésért mindannyian jutalomban részesültek, mi is büszkék vagyunk rájuk.

Áprilisban ünnepeljük a Föld napját, amit mindig beillesztünk egy négy hetes projektünkbe. A gyerekek a Naprendszerből kiindulva egészen a talajlakó élőlényekig ismerkedtek az élet megjelenési formáival. A sok megtapasztalás mellett kisfilmek, videók is segítették az ismeretszerzést. (pl. bolygók, rovarok élete, stb.) Közös tevékenységek közben irányítottuk a gyermekek figyelmét a természet szépségeire, hangsúlyoztuk a természeti kincsek óvását, a környezetvédelem tudatosságát. Magvakat ültettünk, kísérleteztünk, megfigyeltetve, hogy mennyire fontos az életfeltételek megléte. Szülői támogatással a virágkertészetben palántákat vásárolhattunk, melyeket közösen ültettünk el, hogy szebbé, virágosabbá tegyük óvodánkat. Köszönjük szépen a szülők támogatását!

 

Petőfi Óvoda nevelőközössége

GALÉRIA