Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Advent a Petőfi Óvodában

December elején a gyerekek izgatottan várták az ünnepeket. Feldíszítettük a csoportszobákat, a folyosót, elkészültek az adventi koszorúk, melynek első gyertyáját az első héten meg is gyújtottuk. Az adventi naptár ablakait minden nap másik kisgyermek nyithatta ki, kíváncsian várták, vajon az ő ablakukban mi lesz? Végül mindenkinek jutott egy kis apróság.

Az első héten a Mikulás látogatott el hozzánk, a gyerekek dallal, verssel készültek, amiért cserébe mindenki megkapta a Mikulás bácsitól az áhított csomagot. Hagyománnyá vált, hogy az óvónénik bábelőadással örvendeztették meg a kicsiket, majd közös énekléssel zártuk a napot.

A második héten a családdal foglalkoztunk. Megbeszéltük, ki a „kis család” „nagy család” tagja, melyek a családtagok otthoni feladatai. A gyerekek fotókon egyenként bemutatták saját családjukat.

Folyamatosan készültünk a karácsonyra változatos díszek készítésével, az ajándékokkal, amit majd mindenki átad Szüleinek. Megismerkedtünk a karácsonyi szokásokkal, hagyományokkal. Karácsonyi verseket, énekeket tanultunk, fontos volt számunkra a dal és zene összekapcsolása, a hangszerek használata.

A különböző díszek, füzérek készítése közben matematikai összehasonlításokat végeztünk, gyakoroltuk az azonos és különböző felismerését, ellentétekre kerestünk példákat. Sok-sok lehetőség adódott a gyermekeknek gondolataik megfogalmazására, kifejezőkészségük fejlődésére.

A harmadik héten minden csoportban megtartottuk a Karácsonyváró délutánunkat, melynek alkalmával minden kisgyermekhez egy szülő jöhetett be. Mindhárom csoport remek díszeket, ajándékokat készített, gyermek és szülő egyaránt jól érezhette magát a készülődés közben. A gyerekek előadták a verseket, dalokat, amivel készültek erre a délutánra, majd megvendégeltük a szülőket is egy kis csemegével.

A Baptista Szeretetszolgálat által fenntartott intézmények közös karácsonyváró rendezvényére az iskolába készülő nagycsoportosokat vittük el, ahol Cipősdoboz ajándékot kaptak az ünnepi együttlét lezárásaként. A kisebb gyerekek az óvodában vehették át az ajándékokat.

Mindenkinek áldott ünnepeket kívánunk!

GALÉRIA