Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Advent a Petőfi Óvodában

Izgatott készülődéssel vártuk az ünnepeket. Feldíszítettük a csoportszobákat, a folyosót, elkészültek az adventi koszorúk. Az adventi naptár ablakát minden nap más gyermek nyithatta ki. 

Az első héten a Mikulást érkezett hozzánk. Minden csoport nagyon várta a Mikulás bácsit verssel, dallal, rajzokkal. A Mikulás megajándékozta a gyermekeket egy csomaggal, az óvó nénik, dajka nénik pedig bábelőadással örvendeztették meg a gyermekeket.

Minden gyermek örömmel énekelte Kollányi Zsuzsi Télapó dalát, melyről felvétel készült az egyik délelőtt.

A második héten a család témájával foglalkoztunk. Megbeszéltük ki a „kis család” „nagy család” tagja, melyek a családtagok otthoni feladatai. A gyerekek egyenként bemutatták, lerajzolták saját családjukat.

Folyamatosan készültünk a karácsonyra változatos díszek készítésével, az ajándékokkal, amit majd mindenki átad Szüleinek. Megismerkedtünk karácsonyi szokásokkal, hagyományokkal. Megtanultunk a karácsonyi verseket, mondókákat, énekeket. Fontos volt számunkra a dal és zene összekapcsolása, a hangszerek használata.

A különböző díszek, füzérek készítése közben végeztünk matematikai összehasonlításokat, gyakoroltuk az azonos és különböző felismerését, kerestünk ellentétekre példákat. Sok-sok lehetőség adódott a gyermekeknek gondolataik megfogalmazására, kifejezőkészségük fejlődésére.

A Karácsonyi készülődésen sajnos ismét nem vehettek részt a Szülők, de az ünnepi hangulatról készült felvételek bemutatásával - a zárt facebook csoportban - sikerült minden gyermek családját megörvendeztetni. Az ünnepségek megvendégeléssel értek véget.

A Baptista Szeretetszolgálat által fenntartott Intézmények közös karácsonyváró rendezvényére minden iskolába készülő nagycsoportost elvittünk, ahol Cipősdoboz ajándékot kaptak az ünnepi együttlét lezárásaként. A többi gyermek játékot kapott a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ és a RÉGIÓ JÁTÉK ajándékaként.

GALÉRIA