Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

A „Szeresd a Földet!” projekt megvalósulása a Petőfi Óvodában

A hónap elején a húsvéti szokásokkal ismerkedtünk.  A nyíltnapon nagyon örültünk, hogy szinte minden gyermeknek jelen volt az egyik szülője és így mindhárom csoportban bepillanthattak óvodai mindennapjainkba. A gyerekeknek lehetőségük volt húsvéti díszek barkácsolására. A nagyobbak önállóan, a kisebbek szülői segítséggel készíthették el a munkákat.

A továbbiakban a bolygókkal, a talajjal, a tavaszi kerti munkákkal, a tavaszi virágokkal és az ébredő rovarokkal, állatokkal foglalkoztunk. Megvizsgáltuk a különböző talajfajtákat, készítettünk Gilisztafarmot, amit minden nap megfigyeltünk és a tapasztalatokat megbeszéltünk. Készítettünk a gyerekekkel különféleképpen veteményes kertet: homok-víz asztalban, pohárkákban, a Búzavirágcsoportban fűmanócskák készültek. Ezeket a veteményeket folyamatosan gondozták a gyerekek.

Nagyon sok mondókát, verset ismerhettek meg a témával kapcsolatosan a gyerekek, amiket szívesen mondogattak. A mesék a gilisztáról, a kertészkedésről, a virágokról, a katicákról, a csigákról, a méhecskékről szóltak.

Nagyon sokat színeztek a témában, készítettek virágokat, virágzó fákat, méhecskéket, katicákat változatos technikák alkalmazásával.  

A nagyobbakkal részt vettünk a Baptista Szeretetszolgálat Intézményeivel szervezett közös Sport délelőttön. A gyerekek nagyon jól érezték magukat, ügyesen pom-pomoztak, vetélkedtek, kitartóan futottak, sportoltak.

Örömmel tapasztaljuk az időjárás javulását, ezért ha tehetjük, minden nap mozgunk a szabadban. A gyerekek imádnak futóbiciklizni, játszani az új repülővel, futkározni, ugrálni a trambulinban. 

GALÉRIA