Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

A Petőfi Óvoda májusi beszámolója

A május az év legszebb hónapja hiszen ebben a hónapban ünnepeljük az anyukákat és a gyermekeket is.

Az első héten a “Madarak fák” napja alkalmából a gyerekek ismereteket szerezhettek különböző fajta madarakról, fákról, azok hangjairól, tulajdonságairól.

Elsétáltunk a közeli gólyafészekhez, ahol szerencsénkre megfigyelhettük a gólyákat, út közben a természet szépégét, színességét. Játékidőben többen nézegettek képes könyveket, színeztek madaras színezőket.

Az udvaron nagyon sok lehetőségünk volt a magaslesen megfigyelni a madarakat, felfedezni hogy miből készítik el lakóhelyüket, fészküket. Eközben megtanulták, hogy csendben kell lenni, hogy a “természetet” ne zavarjuk, vigyázzunk rá. A gyerekek nagy lelkesedéssel és aktívan vettek részt a tevékenységekben. Megneveztük a fákat, megismerkedtünk a fa külsejével, megmértük a törzseiket. A mozgás során kihasználtuk az udvar adta lehetőségeket. Megismerkedtek azzal, hogy a szél hogyan tudja megmozgatni a fákat illetve milyen mozgásra képesek a madarak.

 

A következő héten az év egyik legszebb időszaka érkezett el az “Édesanyák napja”. Nagy hangsúlyt fektettünk a csoportszoba díszítésére, a tavasz legszebb ünnepének tiszteletére.

A gyerekek szívesen készítetették anyukájuknak az ajándékot. Ez az alkalom, mindig nagy örömet okoz a szülőknek.

Az ünnepségre idén is egy kis műsorral készültünk az év során tanult irodalmi és zenei anyagokból.

Május 22-én az iskolába készülő nagycsoportosok elutaztak Debrecen be a Vojtina Bábszínházba, ahol a gyerekek megnézhették “Az aranyszőrű bárányka” című bábelőadást. A gyerekek nagyon jól érezték magukat, sok élménnyel tértek haza erről a debreceni utazásról.

 

Következő héten ünnepeltük a gyerekeket, ahol az egész ,délelőtt róluk szólt. Ezen a napon vidáman mókáztunk, táncolotunk, énekeltünk. Meglepetés képpen pedig elhívtuk óvodánkba a hős tűzoltókat, akik mindent megmutattak a gyerekeknek. Nagy öröm volt a gyermekek számára, hogy beülhettek a tűzoltóautóba.

Május 30-án az Intézmény többi óvódájával együtt megnézhettük Kalap Jakab: Noé bárkája című zenés műsorát a Vigadóban.

 

Május 31-e a ballagó, és ballagtató gyerekek köré rajzolódott.

Egész héten lázasan gyakoroltuk a búcsózó verseket, dalokat, ezeket a gyerekek napközben is szívesen mondogatták, énekelgették. A ballagó gyerekek szívesen rajzolták le magukat. Képek nézegetése során a gyerekek felfedezhették mennyit változtak az óvadai évek során.

Aktívak, lelkesek, kreatívak voltak a munka során és egyben már mindenki nagyon várta a pénteki ballgást.

GALÉRIA