Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

ADVENT - a karácsonyvárás időszaka a Pitypang Oviban

ADVENT - a karácsonyvárás időszaka a Pitypang Oviban

Célunk volt, hogy szóljon valóban arról az ADVENT és a KARÁCSONY, amiről valóban szól: Szeretetről, Családról, Békességről, Goethe szavaival:

“A boldogságot nem lehet ajándékba kapni. Egyetlen titka: adni, mindig csak adni, jó szót, bátorítást, mosolyt, hitet, és sok-sok önzetlen, tiszta szeretetet.”

Gondolatok így karácsony idején

Újra itt van karácsony, a kis Jézus megszületésének szent ünnepe. Ahogy egyre több gyertya ég az adventi koszorún, úgy nő szívünkben a vágyakozás, az igaz szeretet megélésére.

Olyan jó lenne, ha egész évben éreznénk ennek az ünnepnek a melegét!

A világ megváltozott körülöttünk, és mi magunk is, teljesen mást tartunk értéknek.

Mi tehát a Karácsony titka? - hogy megmutassa a szeretet útját.

 

Gyermekeink ebben az időszakban kíváncsiságukat felkeltő differenciált tevékenységeken keresztül, szereztek sokoldalú tapasztalatokat az ünnepkör jeles napjairól. Felszabadult, vidám, élmény teli heteket biztosítottunk a gyermekek számára. Az ünnepi készülődés örömei, és érzelmi ráhangolódás hatotta át a mindennapokat. Ismerkedtünk az Advent időszakának jelképeivel: elkészítettük közösen az Adventi koszorúkat, megbeszéltük a mit is szimbolizálnak a gyertyák; HIT, REMÉNY, SZERETET, ÖRÖM.Adventi naptárt szerkesztettünk, a 24 ablakocska mögé egy-egy darab csokoládét, cukorkátapró meglepetést rejtettünk el, s ezek csak a spaletták kinyitása után váltak láthatóvá, amit csak az arra érdemes kisgyermek kaphatott meg az adott napon.A békesség, a szeretet megtapasztalása drámajátékokkal is történt: pl. Szeretetjátékokkal. A Mikulás várása izgalommal töltötte el a gyermekeket. December 05 - én Mikulás Kupán vehettünk részt a Móricz Zsigmond Református Kollégium Arany János Általános Iskola Tagintézményében. December 07-én szívdobogva vártuk az oviban is az „igazi” Mikulást, aki piros csomagokkal lepte meg a gyerekeket, majd pónifogaton „vágtattunk” az Ifjúság utcában, gyermeki kacagás, boldog mosoly kíséretében. Emocionális töltődést, ünnepi ráhangolódást biztosított a karácsonyi munka délután, (december 18-19-20), a családokkal való kapcsolattartás tartalmának és minőségének erősítésével. „Együtt lenni jó!” - érzését élhette át kicsi és nagy egyaránt. A gyermekek kedves kis műsora, a szorgos kiskezek által formázott süti, nem hagyta szárazon a szülői, nagyszülői szemeket. A gyermekek megtapasztalták közvetlenül is, hogy „Jó érzés kapni, de még jobb adni!”, és „ami nem kerül, semmibe ajándék is tud boldogságot nyújtani!” 

Karácsonyi hangversenyen vettünk részt a legnagyobbakkal a Kossuth Lajos Baptista Általános Iskolában. Évvégén pedig, egy „cipős doboznyi” figyelmességgel lepett meg minden kisgyermeket a Baptista Szeretetszolgálat.

Engedjék meg, hogy köszönetet mondjunk mindazoknak, akik egész évben jó indulattal fordultak felénk és segítették a munkánkat.

 

Kívánjuk mindenkinek, hogy a szeretet és a vele járó békesség tegye széppé az ünnepeket!

Leljék meg örömüket szeretteikben, hogy a Karácsonyt és az Új

Esztendőt új szívvel és újult erővel kezdhessük. ÁLDOTT, BÉKÉS, SZERETETTELJES Karácsonyt és boldog újévet kívánunk mindenkinek!

 

Pitypang Óvoda nevelőtestülete nevében Fábián Sándorné

GALÉRIA