Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Új év, új év, új esztendő, … elérkezett a Béla Király Úti Óvodában

Adjon Isten minden jót
Ez új esztendőben,
Jobb időt, mint tavaly vót,
Ez új esztendőben!
Jó tavaszt, őszt, telet, nyárt,
Jó termést és jó vásárt,
Ez új esztendőben!

A karácsonyi élmények megbeszélésével kezdtük a hetet. Örömmel és szívesen mesélték élményeiket a gyermekek. Ezt követően az újévi szokások, hagyományok kerültek terítékre. Mondogattunk újévi köszöntőt, nyomdáztunk tűzijátékot, festettünk négylevelű lóherét, ragasztottunk újévi malacot, hogy egész évben szerencse kísérjen bennünket.

 Nagy hangsúlyt fektettünk ebben a hónapban az évszakok, hónapok, napszakok témakörére. Sokat beszélgettünk a napirendről, napszakokról, arról, hogy mi állandó, mi változik és mi az, amiből megállapítható, hogy múlik az idő. Játékos formában, sokféle megközelítésből tevékenykedtünk. Közösen készítettünk a gyerekekkel éves naptárat, amelyen mindennapi jelöléssel érzékeltettük az idő múlását. Festettünk napszakos képet és felállították a nagyok képek alapján a napirendjüket is. Hallgattunk komolyzenét, énekeltünk, nagytornáztunk, lábtornáztunk, barkácsoltunk.

Foglalkoztunk a téli madárvédelemmel, madáretetéssel, fotókon, videókon néztünk madarakat, és hallgattuk meg hangjukat. Megbeszéltük, hogy milyen madarak telelnek nálunk, és madáretetőt is készítettünk. Az itthon telelő madarakról való gondoskodással igyekeztünk kialakítani a gyermekekben a madárvédelem fogalmát és fontosságát. Ennek érdekében gyűjtőmunkát végeztünk, madárcsemegét készítettünk, megtöltöttük az óvoda udvarán lévő madáretetőinket.

 

Béla Király Úti Óvoda

GALÉRIA