Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Szeptember a Béla Király Úti Óvodában

„Szeptember is gyorsan megjött,
sok fióka nagyra megnőtt.
Nem énekel már a rigó,
koppan, pottyan a kis dió….”

Óvodánk kettő csoporttal kezdte a szeptembert. A Margaréta és a Napraforgó csoport óvodapedagógusai, a dajka nénik és a pedagógiai asszisztensünk is örömmel várta a régi és leendő óvodásainkat. A gyerekek sokat nőttek, ügyesedtek a nyár folyamán, jó volt őket újra látni. A legkisebb gyermekek folyamatosan érkeztek a csoportokba. A Margaréta csoportba 7 új kisgyermek érkezett, és egy középsős gyermek az Almavirág csoportból. A Napraforgó csoportba 4 gyermek jött a szeptember folyamán. A befogadás időszakában sok időt töltöttünk az udvaron, a meleg, kora őszi időben. Rollereztek és hintáztak, motoroztak és krétával rajzoltak a járdára. Vidáman trambulinoztak, csúszdáztak, futkároztak. A kicsiket öleltük és vigasztaltuk ha kellett, sírás és nevetés váltotta egymást sokszor.
Szedtek a kis kosarukba a gyermekek diót, gesztenyét, és örömmel gyűjtötték a lehulló faleveleket is zsákokba. A termésekből barkácsoltak, a színes falevelekből pedig gyönyörű őszi csokrok készültek.
Majd egyszer csak megváltozott az időjárás, napokig esett az eső, és az udvari játékokat felváltotta a csoportszoba kedves hangulata. Megismerkedtek a gyermekek a babszobával és babakonyhával, építettek várat papírtéglából, játszottak boltosat, és gyógyították egymást orvosként.
Ahogy megszoktuk újból az óvodát, elsétáltunk a piacra a kis kosarakkal. Megnéztük milyen őszi gyümölcsöt, zöldséget lehet kapni az árusoktól. Vásároltunk zöldségeket, amelyeket alapos előkészítés után feldaraboltak a gyermekek, felnőttek segítségével, és készítettek finom savanyúságot. Befőttesüvegeket töltöttek meg vele, amit majd télen elfogyasztanak.
Szeptember utolsó hetében kiemelten foglalkoztunk a népmesékkel, mert Benedek Elek meseírónkra emlékezve – akinek szeptember 30-án van a születésnapja – fontosnak tartjuk, hogy mindennap halljanak a gyermekek mesét.
Az óvoda védőnője mellett, Dr. Malatinszky András fogorvos úr ellátogatott óvodánkba, és mint már sokszor, most is megvizsgálta a gyermekek fogazatát. A további ellátásra szoruló gyermekek szüleit írásban értesítette, és a szülőké volt a lehetőség, hogy döntsenek a további kezelés lehetőségéről. Köszönjük a doktor úrnak, hogy fontosak számára a gyermekek.


Béla Király Úti Óvoda közössége

GALÉRIA