Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Szeptember a Béla Király Úti Óvodában

Szőlő, szőlő, édes szőlő,
Ősszel érik a sok szőlő.
Szüretelni ó, be jó!
Csurog a must, halihó!

A meleg nyár után beköszöntött az ősz első hónapja. Szeptemberben újra beindult az óvodai élet. Visszajöttek óvodásaink, a barátok megint találkoztak, mi pedig rácsodálkoztunk minden gyermekre, hogy mennyit nőtt. Az új kiscsoportos gyermekeket szeretettel fogadtuk, sokuknak a nagyobb testvére is ovinkba jár, így nem volt idegen számukra az óvoda és a dolgozók személye. Új kollégát is köszönthettünk körünkben, aki kedvességével sok mindenki szívébe belopta magát.

Óvodánk udvarán új játékot vehettek birtokba a gyermekek, egy csúszdás-hintát.  A hinta, sok gyermek kedvence lett, volt, aki azóta megtanult hintázni rajta.

A visszaszoktatást és beszokatást követően napjaink az udvaron zajlottak, a szép őszi idő adta lehetőségeknek köszönhetően. A friss levegő, a sok játék, a vidám gyermekek hangos zsivajjal töltötték meg az udvart. Egy ilyen szép szeptemberi napon tartottuk meg az immár hagyománnyá vált szüreti mulatságunkat. A szülők felajánlásával őszi gyümölcsök kerültek terítékre ezen a napon. Ezúton is szeretnénk megköszönni a szürethez történő hozzájárulásukat, a gyümölcsöket, a szőlőprést, a szüretelőkádat. A napot hangos zeneszóval kezdtük és a szülőket bevonva játszottunk és énekeltünk közösen. Ezt követően mogyorókeresésbe kezdett mindenki, majd az udvar különböző részein más-más tevékenységben lehetett részt venni: diótörés, célba dobás, tappancsos játék, kukoricamorzsolás, szőlőszemezgetés, aminek levét kitaposták a gyermekek mezítláb a szüretelőkádban, majd a présgépen, kinyomták a levét, és a friss mustot megkóstolták a gyermekek az ebéd után. Tízóraira a kedves szülőket is megkínáltuk zsíros kenyérrel, és gyümölcsökkel, majd a napot a kötélhúzás zárta, amikor megtudtuk, hogy melyik oldal az erősebb.

A piacra történő látogatás alkalmával vásároltunk zöldségeket, amiből finom savanyúság is készült.

Szeptember utolsó hete a népmese jegyében telt, emléket állítva ezzel Benedek Elek meseírónk születésnapjára. Beszélgettünk a könyvekről, a mesékről, a választott mesét előadtuk bábbal és dramatizálva is.

A Baptista sportnapra a NABOK szervezésében került sor, egy meleg napos pénteki napon, a Rendezvénytéren. A nagycsoportos gyermekek ügyesen mozogtak a különböző mozgásformákat utánozva. Futottak, zumbáztak, Móka tornáztak.

 

A Béla Király Úti Óvoda közössége

GALÉRIA